UA | RU
08 лютого 2021, 11:49

Поліція припинила діяльність наркосиндикату, що діяв на території трьох областей

Організаторові та одному з його спільників вже вручено підозру
Організаторові та одному з його спільників вже вручено підозру
Фото: Нацполіція

Працівники внутрішньої безпеки НПУ спільно з поліцією Сумської області викрили наркодилерів, вилучили наркотики та вже оголосили підозри головним фігурантам. Учасники злочинного угруповання налагодили виготовлення та збут наркотиків на території Сумщини, Київщини та Полтавщини.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на пресслужбу Нацполіції.

Організатором групи виявився 38-річний мешканець Яготина, що на Київщині. У 2016 році чоловік вийшов із СІЗО, де провів шість років за підозрою у незаконних оборудках із наркотиками. У 2020 зловмисник знову взявся за старе: здійснював закупівлю великих партій наркотиків та надавав їх своїм спільникам для подальшого розповсюдження. Згодом для збільшення прибутків дилер створив дві нарколабораторії у Київській області.

Збутом готової продукції займався 34-річний мешканець міста Суми. Він отримував у організатора бізнесу велику партію товару, яку надалі реалізовував разом зі ще одним спільником.

Виробництвом амфетаміну учасники злочинного угруповання займалися у місті Березань. Збут психотропної речовини довірили 35-річній жінці та її співмешканцю, який в минулому вже притягувався до відповідальності за аналогічні злочини.

Після передачі чергової партії метадону для збуту на суму 100 тисяч гривень наркобарона та двох його спільників затримали", - йдеться у повідомленні.

Організаторові та його спільникові, який відповідав за збут наркотиків на Сумщині, вручено підозру. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 68 100 гривень.

Поліція готує підозри ще шістьом учасникам злочинної групи.

Нагадаємо, у Харкові ексначальника відділу поліції судитимуть за вимагання хабаря.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...