UA | RU
05 липня 2021, 11:45

Депутат Івано-Франківської міськради п'ять років поспіль подає майже одну й ту саму декларацію

Фото Facebook/Івано-Франківська міськрада

Депутат Івано-Франківської міської ради Олег Загурський останні п'ять років має один й той самий річний дохід на свою сім'ю. Усе це він відображає у своїй декларації

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на "Чесно".

Зокрема, Олег Загурський з 2010 до 2020 року був депутатом Івано-Франківської обласної ради від ВО "Свобода". У 2020 році його обрали депутатом одночасно і обласної, і міської ради. Загурський обрав мандат депутата міськради.

Активісти, аналізуючи декларації депутата за останні п'ять років, помітили одну особливість. Загурський п’ять років поспіль декларує ідентичні доходи — в якості підприємця депутат щороку отримує абсолютно однакові суми доходу.

Як і всі депутати місцевих рад, Загурський подав свою першу електронну декларацію у 2017 році — про майно і доходи у 2016 році.

І відтоді п’ять років поспіль він декларує абсолютно однакові суми доходів. Депутат вказує, що отримав дохід від підприємницької діяльності в сумі 28 800 гривень та 40 800 гривень. Ці суми фігурують в усіх його п’яти деклараціях, оприлюднених на сайті НАЗК за період з 2016 по 2021 рік.

У деклараціях Загурський вказував джерела своїх доходів — 28 800 гривень йому щорічно перераховував Савчук Андрій Богданович, а 40 800 — Наняк Олена Володимирівна. Обидвоє є підприємцями та займаються роздрібною торгівлею одягом. Сам Олег Загурський зареєстрований як ФОП і займається наданням в оренду майна.

Доходи Олега Загурського збільшились лише у 2020 році — окрім звичних сум доходів він задекларував ще 184 тис. гривень від продажу рухомого майна і 1000 гривень як подарунок від обласної ради. Рухоме майно, яке продав депутат — це, очевидно, автомобіль Toyota Camry, який з’явився у декларації за 2018 рік. Тоді Загурський вказав, що його вартість складає 372 тис. гривень. У декларації за 2020 рік цього авто уже немає. Проте є дохід від його продажу. Однак і тут не все так просто — отримавши дохід у 184 тис. гривень, депутат зобов’язаний у десятиденний термін подати до НАЗК повідомлення про суттєві зміни у майновому стані. Цього Загурський не зробив.

Нагадаємо, у місті Калуш Івано-Франківської області депутати міської ради під час засідання провалили голосування за відставку мера Андрія Найди.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики