UA | RU
16 січня 2024, 17:53

У мережі показали відео, як працівники Bihus.Info вживали наркотики: Бігус різко відреагував

скріншот із відео

У мережі опублікували відео, на якому, як стверджують, працівники проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info нібито вживали наркотики. Керівник Денис Бігус пообіцяв кадрові рішення

Зокрема, відео з’явилося на ресурсі Народна правда у вівторок, 16 січня, передає RegioNews.

На ньому записи розмови нібито водіїв-операторів Bihus.Info, які обговорюють замовлення "трави". Також показали кадри, як інші працівниці також вживають, імовірно, заборонені речовини на новорічному корпоративі.

Реагуючи на відео, Бігус заявив про незаконні слідкування і прослуховування, але, каже він, це "не предмет розмови". За словами журналіста, з одного боку, він не має нести відповідальність за те, що "роблять дорослі люди за зачиненими дверима в ночі", а з іншого — має відповідати.

Обережно! Ненормативна лексика!

"По-перше, на траву, яка там є, мені відверто пофіг. Воно не моє. Але і засуджувати когось за це у вільний час і вбачати проблему я не збираюся. За "кристалики", які вони жерли, будуть кадрові чистки", — сказав керівник Bihus.Info.

Він каже, що не вважає свої рішення абсолютно правильними через емоції стан, оскільки ухвалює їх на підставі того, що люди роблять у вільний час.

"Але є х*рня, яку навіть у вільний час робити не варто", — додав Бігус.

У коментарі hromadske редактор Bihus.Info Максим Опанасенко заявив, що співробітників проєкту прослуховували, а також стежили за ними, щонайменше декілька місяців. Хто саме може стояти за цим, команда проєкту зараз зʼясовує.

"Ми бачимо і розуміємо, що прослуховування і стеження велися занадто довго — щонайменше декілька місяців. Станом на зараз ми не маємо доказів і не можемо сказати, що за цим стоїть, умовно кажучи, підпорядкована Офісу президента чи ще комусь людина", — зазначив він.

Редактор проєкту зауважив, що співробітники Bihus.Info довго займаються специфічною роботою, повʼязаною з великою кількістю посадовців і правоохоронців. І серед останніх розслідувань проєкту, як наголосив Опанасенко, були зокрема й гучні матеріали про правоохоронців.

"Ми не можемо виключати, що це в тому числі спроба тиску через подібне переслідування", — резюмував редактор проєкту журналістських розслідувань.

У Bihus.Info розглядають можливість звернення до правоохоронців із заявою про стеження за співробітниками проєкту, а також самостійно працюють над зʼясуванням того, "хто за цим стоїть".

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності