UA | RU
16 січня 2024, 10:28

"Навіть якщо у нас закінчиться зброя, будемо воювати лопатами", – Кулеба

фото: скріншот із відео

Для ухвалення Конгресом США нової угоди про фінансування щодо збільшення військової допомоги Україні "час спливає”. Однак, навіть якщо закінчиться зброя, українці будуть "воювати лопатами"

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтервʼю ABC News, передає RegioNews.

ВІн зазначив, що більше грошей для України потенційно допоможе уникнути прямої конфронтації між НАТО і Росією, в яку будуть змушені втрутитися американські війська.

"Якою б не була ціна підтримки України зараз, ціна виправлення безладу у світі, якщо Україна програє, буде набагато, набагато вищою", – сказав очільник українського МЗС.

Він також попередив США та їхніх союзників про те, який сигнал перемога Росії в Україні надішле іншим супротивникам.

"Якщо Захід не в змозі зупинити Росію в Україні, то кого ще він може зупинити в інших частинах світу?" – запитав Кулеба.

Водночас, голова МЗС запевнив, що Україна ніколи не здасться Росії.

"Навіть якщо у нас закінчиться зброя, ми будемо воювати лопатами, тому що на кону для України стоїть існування цієї нації", – підкреслив міністр.

Під тиском думки про те, що одного дня Україні доведеться вести переговори з РФ, Кулеба виключив будь-які переговори з режимом Путіна, доки Україна не опиниться в набагато сильнішій позиції на полі бою.

Очільник МЗС визнав, що російські військові "засвоїли уроки" і тепер "набагато краще пристосовані до цієї війни", однак передбачив "більше поразок" для Росії цього року.

За останні тижні російські війська стали більш впевненими на полі бою, захопивши невеликі ділянки території на сході України навколо міста Авдіївка, за яке ведуться бої. Однак міністр закордонних справ України заявив, що ці "мінімальні" успіхи Росії дісталися" надзвичайно високою ціною".

Кулеба також відкинув думку про те, що Росія зараз має перевагу на полі бою.

Видання зазначає, що в останні місяці Україна запускала безпілотники з вибухівкою по цілях в РФ. Кулеба відмовився прямо коментувати ці атаки, однак натякнув, що Київ намагається показати, що війна в Україні має негативний вплив для Росії.

"Президент Путін повинен пояснити своєму народу, чому все це відбувається... Я думаю, що корисно час від часу змушувати їх (жителів Росії, – ред.) усвідомлювати, що реальність за межами їхніх телевізорів відрізняється і може бути набагато, набагато гіршою, ніж їхня пропаганда", – сказав міністр.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали безпекову угоду. Договір діятиме до вступу України в НАТО.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
На Харківщині росіяни розстріляли чоловіка, ще один цивільний зник
14 травня 2024, 17:36
Серед постраждалих у Харкові є діти: оновлена інформація
14 травня 2024, 17:29
Компанії, що зводили фортифікації на Харківщині, прозвітують про виконані роботи, — ОВА
14 травня 2024, 17:14
Удар по багатоповерхівці у Харкові: влада оприлюднила перші дані про постраждалих
14 травня 2024, 17:07
Росіяни завдали удару по багатоповерхівці у центрі Харкова, — Терехов
14 травня 2024, 16:46
Журналісти УП заявили про погрози після розслідування про київського мільйонера Слобоженка
14 травня 2024, 16:41
У Міноборони відреагували на побиття працівником ТЦК дівчини в Одесі
14 травня 2024, 16:20
У Харкові лунають вибухи — ворог вдруге за день завдає авіаударів
14 травня 2024, 16:16
У Києві будуть судити шахраїв, які ошукали понад 60 переселенців
14 травня 2024, 15:49
Напала на таксиста та кидалась на поліцейських: подробиці побиття працівником ТЦК дівчини в Одесі
14 травня 2024, 15:35