UA | RU
20 травня 2023, 16:14

Зеленський вперше зустрівся з прем’єром Індії після повномасштабного вторгнення рф

Фото: скріншот відео facebook.com/watch/zelenskiy.official

У межах робочого візиту до Японії для участі в саміті "Великої сімки" президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Це їхня перша зустріч за час повномасштабної війни

Як президент повідомив у Facebook, під час зустрічі він порушив питання гуманітарної допомоги Україні та формули миру, запропонованої Києвом, інформує RegioNews.

"У межах візиту до Японії та участі в саміті країн "Групи семи" зустрівся з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Під час зустрічі розповів про потреби України в гуманітарному розмінуванні та мобільних шпиталях. Докладно проінформував Нарендру Моді про ініціативу української формули миру та запросив Індію приєднатися до її реалізації", - повідомив Зеленський.

В Офісі президента зазначили, що прем’єр-міністр Індії своєю чергою подякував Зеленському за допомогу, надану індійським студентам під час евакуації з України у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням. В своєму Twitter Моді також зазначив, що пообіцяв президентові продовжувати надавати Україні гуманітарну допомогу.

"У Хіросімі зустрівся з президентом Зеленським. Висловили нашу чітку підтримку діалогу та дипломатії для пошуку шляху вперед. Ми продовжуватимемо надавати гуманітарну допомогу народу України", – написав він.

Крім цього, Зеленський провів зустрічі з прем’єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні та прем’єром Великобританії Ріші Сунаком. З обома лідера президент України мав зустрічі раніше цього місяця – 13 та 14 травня.

Як Зеленський повідомив в Telegram, з Мелоні вони обговорили оборонну й політичну підтримку України, підготовку українських пілотів. З Сунаком говорили про розвиток двосторонніх відносин і реалізацію домовленостей, досягнутих під час передніх перемовин.

Крім цього, Зеленський зустрівся з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Вони обговорили перебіг реалізації рекомендацій Європейської комісії для початку переговорів щодо вступу нашої країни до ЄС, експортні обмеження на аграрну продукцію України та формулу миру. Разом із Мелоні, Сунаком й Мішелем Зеленський "скоординував позиції" напередодні участі в саміті G7.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Коментуючи його, президент підтвердив успішну контратаку ЗСУ під Бахмутом.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
Кабмін призначив тимчасових керівників Мінагрополітики та Мінінфраструктури
14 травня 2024, 13:40
Мешканців Полтавщини попереджають про вибухи та постріли
14 травня 2024, 13:27
Росіяни продовжують знищувати самоідентифікацію українських дітей на окупованих територіях, – ЦНС
14 травня 2024, 13:25
У Львові маршрутка збила 11-річного хлопчика: дитину госпіталізували
14 травня 2024, 13:00
На Сумщині ситуація контрольована, причин для паніки немає, – Буданов
14 травня 2024, 12:40
У Рівному сталася пожежа на деревообробному підприємстві
14 травня 2024, 12:10
У передмісті Києва лунатимуть вибухи
14 травня 2024, 12:00
На Харківщині ЗСУ провели зміну позицій в районі Лук'янців, – Генштаб
14 травня 2024, 11:50
Російська армія атакувала Донеччину ракетами С-300 та артилерією: є руйнування
14 травня 2024, 11:23
З російської окупації вивезли ще 6 українських дітей
14 травня 2024, 11:12