UA | RU
15 вересня 2020, 12:20

Місцеві вибори проігнорувала майже половина партій

Не всі партії, які заявили про участь у виборах, реально висувають кандидатів
Не всі партії, які заявили про участь у виборах, реально висувають кандидатів
Фото: flickr

Згідно із даними, які оприлюднені на сайті Центральної виборчої комісії, майже половина із зареєстрованих в Україні політичних партій проігнорували місцеві вибори. 

Про це у Facebook повідомляє Комітет виборців України, передає RegioNews.

В Україні станом на 1 січня 2020 року було зареєстровано 349 політичних партій. Про участь у місцевих виборах заявили лише 194 з них.

Таким чином, майже половина партій проігнорували вибори. Про участь в попередніх місцевих виборах 2015 року заявили 140 політичних партій, що майже на півсотні партій менше, ніж на виборах 2020 року”, - йдеться в повідомленні.

Активісти звертають увагу на той факт, що особливістю місцевих виборів 2020 року є участь значної кількості так званих регіональних політичних партій. Вони висувають кандидатів лише в межах окремих областей, районів чи навіть міст.

Кількість партій, які заявили про участь в місцевих виборах є значно нижчою, ніж кількість офіційно зареєстрованих партій. Основна причина цього – фіктивність значної кількості політичних партій, які існують лише на папері, однак участі у виборчих процесах фактично не беруть”, - заявив голова КВУ Олексій Кошель.

Він додав, що це стосується як загальнонаціонального рівня, так і рівня місцевих рад. Також він звернув увагу на той факт, що не всі партії, які заявили про участь в місцевих виборах, реально активно висуватимуть кандидатів.

Традиційно частина політичних партій беруть участь у виборах лише для того, щоб отримати місця у виборчих комісіях і пізніше "перепродати” їх на користь більш відомих політичних сил”, - підсумував Кошель.

Нагадаємо, сьогодні, 15 вересня офіційно стартувала реєстрація кандидатів на місцевих виборах, подання документів триватиме до 24 вересня включно.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики