UA | RU
15 квітня 2020, 16:08

Наскільки українські регіони готові протистояти коронавірусу

Журналісти зробили порівняння по ряду показників і отримали цікаві результати
Журналісти зробили порівняння по ряду показників і отримали цікаві результати
Фото: flickr

Про це йдеться в статті "Формула виживання. Кому в Україні вдається стримувати наступ коронавірусу" на сайті "ДС".

Порівнявши показники областей, автори дослідження дійшли до висновку, що Полтавщина "помітно виділяється тим, що показує високі результати за більшістю показників готовності до коронавірусу одночасно".

Так, станом на 15 квітня, на Полтавщині зареєстровано всього 27 випадків коронавирусної інфекції, це один з найнижчих показників в країні. У найбільш уражених регіонах України - Києві (612 випадків) і Чернівецькій області (589) - епідеміологічна ситуація в десятки разів гірше.

Що стосується готовності медустанов протистояти вірусу, то тут Полтавщина за більшістю показників в числі кращих в країні. Так, щодо забезпечення закладів охорони здоров'я необхідним медичним обладнанням, Полтавщина на третьому місці в країні. За даними Міністерства охорони здоров'я, медики Полтавської області забезпечені на 81,1%. Остання в цьому питанні Кіровоградська область, яка забезпечена тільки наполовину.

По забезпеченості медиків засобами індивідуального захисту, Полтавщина на п'ятому місці. Потреби медиків в масках, халатах, рукавичках і т.д. забезпечені на 67,4%. Найменше забезпечені в Івано-Франківській області - 47%.

Як зазначає видання, успішних прикладів боротьби з епідемією "можна виділити не дуже багато, в першу чергу тому, що, досягаючи успіхів за одними показниками, багато областей відстають по іншим. Так, Волинська область - одна з лідерів по забезпеченості обладнанням, але друга з кінця по забезпеченості засобами захисту (всього 53,3%)".

"Однією з небагатьох областей, яка помітно виділяється тим, що показує високі результати за більшістю показників готовності до коронавірусу одночасно, виявилася Полтавська. І це при тому, що Полтавщина - не найбагатший регіон країни", - зазначає видання.

Видання також звертає увагу, що Полтавщина показує високі результати "не тільки за відносними показниками, а й за абсолютними. Візьмемо для прикладу такий важливий показник, як загальна кількість ліжкомісць і порівняємо показники Полтавської та Вінницької областей. При тому, що населення Вінниччини приблизно на 150 тис. осіб більше Полтавщини.

Загальна кількість ліжкомісць на Полтавщині також помітно вища, ніж на Вінничині - 2663 проти 2082. У столиці загальне число ліжкомісць - 2909. І це при тому, що в разі потреби влада Полтавщини готова розгорнути не 12 інфекційних відділень, як наказують в Міністерстві охорони здоров'я, а 17, на чому й наполягає губернатор, тому що область готується до всіх сценаріїв".

Що стосується апаратів ШВЛ, то на Полтавщині їх 326, що, як мовиться в статті, для такої області дуже багато.

"Для прикладу, в березні Харківська область (не рахуючи місто Харків) у своєму розпорядженні мала всього 133 апарати ШВЛ. Населення Харківської області без Харкова приблизно 1,2 млн. осіб, що трохи менше населення Полтавщини", - йдеться в статті.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Зеленський підписав указ про обмеження роботи онлайн-казино
20 квітня 2024, 11:13
Нічна атака на Україну: скільки цілей збила ППО
20 квітня 2024, 11:03
Ситуація на фронті та втрати ворога: інформація від Генштабу ЗСУ на 20 квітня
20 квітня 2024, 10:28
На Вінниччині вночі розстріляли поліцейських: один загинув
20 квітня 2024, 09:45
На Хмельниччині на хабарництві викрили голову військово-лікарської комісії
20 квітня 2024, 06:27
На Полтавщині тривають пошуки 13-річного хлопчика, який зник під час риболовлі майже тиждень тому
20 квітня 2024, 03:45
Смерть від рук вітчима: житель Миколаївщини забив 6-річного пасинка
20 квітня 2024, 01:24
В ДТП біля Львова загинув 12-річний велосипедист
20 квітня 2024, 00:32
Житель Миколаївщини отримав 15 років в'язниці за співпрацю з російськими спецслужбами
19 квітня 2024, 22:02
Буданов розповів подробиці знищення російського бомбардувальника Ту-22М3
19 квітня 2024, 21:19