UA | RU
27 лютого 2020, 08:21

Перший українець в Італії захворів на коронавірус - ЗМІ

В Італії серед українців зареєстрували перший випадок зараження коронавірусом
В Італії серед українців зареєстрували перший випадок зараження коронавірусом

Як передає RegioNews із посиланням на місцеве видання Fanpage, про це заявив мер регіону Монтано-Антілія Лучано Трівеллі.

За його словами, це 26-річна дівчина з Кремони, яка була госпіталізована в лікарню Сан-Лука-ді-Валло-делла-Луканія в провінції Салерно. Дівчину перевели в лікарню Котуньо в Неаполі, що спеціалізується на інфекційних захворюваннях.

"Кілька днів тому дівчина прибула в село Абатемарко. Протягом декількох днів вона відчувала слабкість, саме тому дівчина в супровід своїх батьків вчора ввечері вирушила в лікарню. Зараз вона знаходиться в ізольованій палаті під наглядом лікарів", - розповів він.

Як зазначається, українка приїхала з Ломбардії, де зафіксували спалах хвороби, до батьків на південь країни. Також наявність коронавірусу має бути повторно підтверджено Римським інститутом Спалланзані. Всіх, хто контактував з дівчиною, перш за все сім'ю, яка супроводжувала її в лікарню, помістили на карантин.

При цьому, відповідно до карти поширення коронавірусу від Центру системних досліджень і інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса, в цілому за минулу добу кількість інфікованих в Італії збільшилася на 132 людини, двоє з яких померли.

У Китаї за цей же час зафіксували 388 нових хворих і 52 смертей. Одужали 2386 осіб. Південна Корея за добу нарахувала 284 випадків зараження. Двоє корейців померли. Офіційний Іран заявляє про 44 нових випадки зараження і 3 летальних випадки. Також 10 хворих виявили в Німеччині.

У всьому світі число хворих становить 81 тисячу 164 особи. Напередодні їх кількість становила 80 994.

Від ускладнень, викликаних китайським коронавірусом COVID-19 в усьому світі померли 2801 осіб. Завершили лікування і були виписані з лікарень 32 872 людей.

Нагадаємо, 26 лютого ВООЗ вперше зафіксувала за межами Китаю більшу кількість нових заражень на коронавірус, ніж в самій країні. Станом на 26 лютого коронавірус зафіксували в 15 країнах Європи. Найбільше постраждала Італія, де кількість заражених перевищила 300 осіб.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики