UA | RU
11 червня 2024, 19:36

Бійка між медиками і працівниками ТЦК в Одесі: військкомат оприлюднив свою версію подій

скріншот із відео

В Одеському обласному ТЦК розповіли обставини конфлікту з медиками швидкої допомоги, який трапився сьогодні в одному з районів Одеси

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на повідомлення ТЦК.

У військкоматі заявили, що один з медиків відмовився надавати документи, що посвідчують особу, і тому був затриманий.

"Один з громадян відмовився надати документи, що посвідчують особу та військово-облікові документи. У зв’язку з цим, представники поліції, разом з військовослужбовцями Київського РТЦК та СП міста Одеса, здійснили адміністративне затримання цієї особи і доставили до Київського РТЦК та СП міста Одеса для оновлення облікових даних, як того вимагає закон", - йдеться у повідомленні.

Через годину після цього, як зазначається у повідомленні, до Київського РТЦК Одеси приїхала "група людей у медичному одязі на автомобілі швидкої медичної допомоги".

"Вони стверджували, що прибули на виклик раніше доставленого до РТЦК та СП громадянина, і наполягали на його госпіталізації. Ці особи посилалися на діагноз, який раніше не був підтверджений лікарями військово-лікарської комісії. Проте, на запит представників Київського РТЦК та СП, надати документи, які б підтвердили їх приналежність до системи охорони здоров’я, вони відмовилися", - розповіли у військкоматі.

Через це військовослужбовці Київського РТЦК припустили, що прибулі особи намагаються допомогти громадянину уникнути військової служби. І тому вони викликали поліцію.

"Правоохоронцям, які прибули, також не було надано документів, що підтверджують приналежність цих осіб до системи охорони здоров’я. У зв'язку з цим вони були затримані для надання пояснень.

Після цього, затримані особи зателефонували на лінію 103 та повідомили про нібито "силове утримання представників екстреної служби" посадовими особами Київського РТЦК та СП міста Одеса", - розповіли у ТЦК.

Після розголосу, як зазначається у повідомленні, на місце події, окрім представників бригад швидкої допомоги, прибули також "невідомі цивільні особи, які спровокували бійку".

Також повідомляється, що в результаті інциденту травми отримали як військовослужбовець Київського РТЦК та СП, так і представники екстреної служби.

Наразі правоохоронні органи проводять слідчі дії для встановлення усіх обставин події.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Одесі працівників швидкої допомоги, котрі прибили на виклик, затримали співробітники ТЦК. Їх утримували у приміщенні військкомату. Пізніше до місця події приєдналися інші бригади екстреної медичної допомоги та влаштували протест, виникла сутичка.

Одеський обласний ТЦК прокоментував ситуацію з затриманням фельдшерів швидкої допомоги, які прибули на виклик у Київського РТЦК в Одесі. Там заявили, що з'ясовують обставини інциденту разом з правоохоронцями.

Правоохоронці за фактом конфлікту розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...