UA | RU
11 червня 2024, 15:53

В Одесі працівники ТЦК затримали медиків "швидкої", які прибули на виклик — дійшло до сутичок

скріншот із відео

В Одесі працівників швидкої допомоги, котрі прибили на виклик, затримали співробітники ТЦК. Їх утримували у приміщенні військкомату. Пізніше до місця події приєдналися інші бригади екстреної медичної допомоги та влаштували протест, виникла сутичка.

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на видання "Думська".

За інформацією медіа, бригада медиків одеської швидкої допомоги прибула на виклик до ТЦК Київського району та була замкнена всередині військовими, які побажали мобілізувати їх до армії.

Через кілька годин фельдшерів таки випустили з військкомату завдяки зусиллям їхніх колег, які з'їхалися із включеними сиренами та влаштували акцію протесту. У цей час сталося кілька сутичок між медиками та військовими, які рознімала поліція.

Один із фельдшерів розповів журналістам, що вважає інцидент у ТЦК своєрідною реакцією військкомів на спроби медиків отримати броню від мобілізації.

Видання зазначає, що працівники одеської екстреної медичної допомоги вже багато місяців намагалися домогтися якоїсь ясності щодо того – чи підпадають вони під мобілізацію чи ні. Тоді як представники служби 101 у Миколаєві, Вінниці та Івано-Франківську вже давно отримали "бронь".

Після набрання чинності новим Законом про мобілізацію, кілька одеських фельдшерів на прохання керівництва пішли у військкомати оновлювати дані, отримали повістки та у найкоротші терміни поповнили лави Сил оборони. Це, на думку медиків, вкрай несправедливо з огляду на те, що поліцейські, рятувальники, енергетики отримали "бронь".

Керівництво одеської швидкої допомоги стверджує, що подавало списки співробітників до ТЦК для забезпечення бронювання від мобілізації. Проте їх нібито вертали назад.

Нагадаємо, 4 червня у Баранівці Звягельського району поховали чоловіка, який помер у лікарні після перебування у ТЦК. Родичі загиблого Сергія Ковальчука заявляють, що його побили у місцевому райвідділі ТЦК та СП. У військкоматі цей факт заперечують, пояснюючи, що чоловік помер від епілептичного нападу.

Згодом Житомирський обласний ТЦК оприлюднив нову версію щодо смерті 32-річного військовозобов'язаного Сергія Ковальчука за підсумками службового розслідування.

5 червня понад сто мешканців Баранівки вийшли на мітинг під будівлею місцевого ТЦК.

Житомирська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону розслідує факт смерті військовозобов'язаного після візиту до райвідділу Звягельського ТЦК та СП за статтею про умисне вбивство.

27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
Удар по управлінню поліції в Кривому Розі: з-під завалів дістали тіло чоловіка
28 вересня 2024, 12:40
Мешканців Житомирщини та Полтавщини попередили про вибухи
28 вересня 2024, 12:12
Обстріл лікарні в Сумах: 8 людей загинули, евакуювали 113 пацієнтів
28 вересня 2024, 11:59
Сили ППО збили вночі дві російські ракети та 69 "Шахедів"
28 вересня 2024, 11:30
Окупанти накрили Дніпропетровщину важкою артилерією: поранені цивільні
28 вересня 2024, 11:05
Авіаудари по лікарні в Сумах: зросла кількість жертв і потерпілих
28 вересня 2024, 10:55
За добу ЗСУ знищили майже 1500 окупантів та 55 артсистем ворога
28 вересня 2024, 10:41
Російські війська обстріляли Запорізьку область: пошкоджені об'єкти інфраструктури
28 вересня 2024, 10:22
Окупанти вдарили по лікарні в Сумах: 6 людей загинули, 11 поранені
28 вересня 2024, 10:05
Росіяни вивели в Чорне море носії крилатих ракет
28 вересня 2024, 09:44