UA | RU
07 квітня 2024, 12:02

На Одещині співробітники ТЦК заштовхали у бус та побили 14-річного хлопця

фото: bessarabiainform.com

На Одещині четверо чоловіків у військовій формі заштовхали у мікроавтобус 14-річного хлопця

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на місцеве видання Бессарабія INFORM.

Подія трапилася 2 квітня, у селі Приозерне Суворовської громади на Одещині. За даними ЗМІ, близько 17.30 четверо чоловіків у військовій формі зеленого кольору з автоматами без розмов закинули чотирнадцятирічного хлопчину в білий бус та вивезли у бік села Червоний Яр. Коли нападники дізналися вік хлопчини, то відпустили на трасі.

Як розповіла начальниця відділу соціального захисту населення Суворовської селищної ради Оксана Терзі, неповнолітня дитина пережила фізичне насилля, зазнала психологічних та соціальних тортур під час викрадення.

Чиновниця зазначила, що хлопчик є круглою сиротою, а опікуном стала для нього рідна бабуся. Хлопець та його брат-близнюк навчаються у восьмому класі школи села Приозерне.

"Коли військові затягли хлопчину до мікроавтобуса, почали прикладати дуло автомату до його скроні, потім – до лоба, бо він чинив опір. А дитина займається спортом, тому в нього спрацювала реакція самооборони. Він почав викручуватися, а нападники його приборкали, наносячи удари по спині автоматом. Вони його побили та зв’язали руки пластмасовою стяжкою", – розповіла начальниця відділу соцзахисту населення.

За словами чиновниці, чоловіки певний час вези хлопця трасою, а потім вирішили поцікавитися, скільки йому років. Коли зрозуміли, що везуть неповнолітнього, викинули його з буса та попередили хлопчину, щоб той мовчав про цей випадок, бо вони знають, де мешкають його рідні. Хлопцеві довелося йти додому пішки близько семи кілометрів.

"Він був засмучений, його трусило всього. Дитина була в шоковому стані. Він три дні не їв, три ночі не спав. В нього піднялася температура, та сильно боліла спина", – розповіла Оксана Терзі.

Про інцидент дізналися у школі і сповістили у поліцію, правоохоронці займаються розслідуванням. Також з хлопцем почали працювати психологи. Про випадок сповістили Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Нагадаємо, як повідомив раніше Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, за 2023 рік було понад 1000 випадків конфліктів між ТЦК та цивільними, ще 300 таких випадків зафіксовані у цьому році.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності