UA | RU
25 березня 2024, 07:29

Росіяни атакували південні регіони "шахедами": є влучання та більше десяти постраждалих

фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Російські окупанти у ніч проти 25 березня завдали дронового удару по об'єктах енергетики у Миколаївській та Одеській областях. Внаслідок обстрілу знеструмлена частина міста Одеси, а у Миколаєві уламки дрона впали на житловий будинок

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Сили оборони півдня.

Як зазначається у повідомленні, перед атакою дронами з акваторії Чорного моря, намагаючись зашкодити роботі ППО, росіяни випустили по Одещині протирадіолокаційну ракету Х-31П. Однак ракета втратила бойову спроможність в повітрі. Інформації про руйнування та постраждалих не надходила.

Далі ворог атакував кількома хвилями дронів типу "Shahed-131/136" з акваторії Чорного моря. По 4 ударних БпЛА було збито на Одещині та Миколаївщині.

"Однак уникнути влучань не вдалось. В Миколаївській області ворог поцілив по енергетичному об’єкту, спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували вогнеборці. Люди не постраждали", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що ворожі дрони, уже традиційно, маневрували серед житлових кварталів населених пунктів.

"Внаслідок падіння збитого "шахеда" в приватному секторі Миколаєва сталося руйнування двоповерхового житлового будинку, там також була пожежа, яку ліквідували фахівці ДСНС. Вибуховою хвилею побито кілька навколишніх будинків. За попередніми даними 11 людей отримали поранення, 2 госпіталізовано, іншим надано допомогу на місці", - розповіли у Силах оборони півдня.

На Одещині уламки збитого дрона пошкодили енергетичний об’єкт та спричинили на ньому пожежу, через що було знеструмлено частину обласного центру та прилеглих населених пунктів. Пожежу ліквідовано. Люди не постраждали. Відновлювальні та ремонтні роботи тривають.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що у Харкові та області найскладніше відновлювати інфраструктуру після масованої атаки російських військ, тоді як в інших областях, таких як Сумська, Полтавська, Одеська, Вінницька, Івано-Франківська, Хмельницька, Миколаївська та Запорізька, вдалося відновити технічні можливості для постачання електроенергії.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності