UA | RU
18 квітня 2023, 21:14

Одеський дельфінарій звинувачують у знущанні з тварин: подробиці скандалу

фото з відкритих джерел

Навколо одеського дельфінарію "Немо" спалахнув скандал. У мережі стверджують, що тварин нібито здають в оренду для фотосесій в готелі

Історія почалася з того, що користувачка TikTok Стася Макеева виклала відео з номеру, зняте за участі тварин, передає RegioNews.

"Коли з подружкою зняли президентський номер", — прокоментувала допис дівчина.

На відео блогерка під накладену музику танцює разом з морськими котиками. Тварини стоять на дівчині та біля неї, розмахують лапами.

Схоже відео з морським котиком опублікував у TikTok блогер Олег Машуковський. На записі тварина лежить на дивані у номері "Немо". Користувачі соцмережі звернули увагу, що в котика червоні очі. Після розголосу та хвилі хейту обидва блогера видалили публікації.

Українці написали десятки гнівних коментарів під відео з тваринами та на офіційних сторінках "Немо" у Мережі. Люди звинувачують персонал дельфінарію й готелю в знущанні над морськими котиками. Низка ЗМІ та Телеграм-каналів стверджують, що тварин нібито здають в оренду гостям для фотосесій.

На сайті дельфінарію дійсно пропонують послугу "фото з морським левом". Однак вона можлива лише до або після вистави в одній з двох локацій: на помості або на території басейну. Про фотосесію в номері не йдеться.

У дельфінарії прокоментували ТСН.ua, що ні в якому разі не здають тварин в оренду.

Керівниця відділу маркетингу "Немо" пояснила нам, що морські котики та інші тварини щоденно прогулюються територію готелю, дельфінарію та на прибережній частині у супроводі своїх тренерів. За її словами, блогери, відео яких поширилося в Мережі, зустріли тварин у коридорі готелю.

"Вони пішли разом по коридору, і вже потім з'явилася ідея піти в номер. Тварини залюбки пішли разом з тренером. Для них — це щось нове, щось цікаве. Їх ніхто не змушував, не примушував. На відео це видно", — стверджують в "Немо".

Маркетологиня додала, що гості готелю часто можуть спостерігати, як коридорами прогулюється морський котик.

"І хто соромиться, той просто збоку постоїть, познімає на телефон. А хто більш сміливіший, підходить до тренера і запитує, чи можна погладити тваринку. Якщо вона гарно себе почуває, схильна, то дозволяють пограти", — пояснила співробітниця "Немо".

Вона зазначила ТСН.ua, що такі прогулянки не шкодить тваринам. За її словами, у вільному доступі в Мережі є численні відео з усього світу, на яких морські котики вільно гуляють ринками, прибережними зонами, проспектами, лежать на лавах та шезлонгах.

"Іноді, на прогулянці, їм зустрічаються люди, для соціальних тварин — це цікаво і завжди викликає приємні емоції. Наші морські котики були народжені в дельфінарії та виросли серед людей", — йдеться у офіційному коментарі "Немо".

Нагадаємо, раніше у Запоріжжі суд виніс вирок чоловікові, який поранив ножем безпритульного пса.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Забезпечення одного бійця ЗСУ коштує 1,2 млн гривень, – Міноборони
04 травня 2024, 14:07
На Черкащині чоловік під час застілля вбив свого брата-близнюка
04 травня 2024, 13:37
Ворожа атака по Харкову: в прокуратурі показали фото наслідків
04 травня 2024, 13:08
В Миколаєві сталася масштабна пожежа на підприємстві
04 травня 2024, 12:46
Окупанти вдарили по вантажівці у Бериславі: вона згоріла
04 травня 2024, 12:14
Стрілянина в ТЦК на Закарпатті: в поліції прокоментували конфлікт
04 травня 2024, 11:40
Ворожа армія вночі атакувала Дніпропетровщину: що відомо
04 травня 2024, 11:12
Росіяни вночі запустили по Україні "шахеди": ППО збила всі 13 дронів
04 травня 2024, 10:55
Росіяни найбільше атакували під Авдіївкою: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті та втрати ворога
04 травня 2024, 10:31
Атака дронів на Харків: через падіння уламків горіли будівлі, є постраждалі
04 травня 2024, 10:06