UA | RU
01 квітня 2020, 21:47

На Одещині весь день палає національний природний парк

Від ранку 1 квітня на території Нижньодністровського національного природнього парку в Одеській області триває пожежа
Від ранку 1 квітня на території Нижньодністровського національного природнього парку в Одеській області триває пожежа
Фото: facebook/nizhnednestrovsky

Як передає RegioNews, про це повідомила пресслужба парку на своїй сторінці у Facebook.

Як стало відомо, займання відбулося ще вночі, у районі 43-45 км траси Одеса – Рені. Вранці полум'я вже стіною рухалося на південь, у напрямку до човнової станції, що на правому берегу річки, навпроти с. Маяки.

"Біля 13:00 горіло у кількох осередках, вздовж Старого Турунчука та вздовж траси. Працівники Нижньодністровського НПП повідомили ДСНС і власними силами намагалися загасити вогонь. Але ні їм, ні приїхавшим пожежним це не вдалося. Вигоріли великі площі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у пресслужбі ввечері, за Дністровським лиманом досі "видно заграву", пише "Українська правда".

ДОВІДКА: Нижньодністровський національний природний парк - національний парк, розташований на території Білгород-Дністровського, Біляївського та Овідіопольського районів (Одеська область, Україна). Створений 13 листопада 2008 року. Площа - 21 311,1 га.

Північна частина Дністровського лиману, що в складі парку, має статус водно-болотних угідь міжнародного значення, відповідно до Рамсарської конвенції з особливим охоронним режимом.

До території парку входять землі, дані парку в постійне користування (3700 га). А також 17611,1 га земель, які включені до його складу без вилучення у землекористувачів, на яких здійснюється традиційна господарська діяльність при виконанні загальних вимог охорони навколишнього середовища.

Найближчий населений пункт - село Маяки Біляївського району, де знаходиться адміністративний будинок № 2 Нижньодністровського НПП. Маяки розташовані на лівому березі річки Дністер на відстані 40 км від міста Одеси.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики