UA | RU
25 серпня 2024, 23:52

Справа про вбивство Фаріон: стало відомо, у чиєму помешканні правоохоронці знайшли пістолет

фото: соцмережі

Пістолет "Форт 12-Р", який фігурує у кримінальному провадженні щодо вбивства мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон, правоохоронці знайшли у квартирі ексменеджерки «Дніпромлин»

Про це повідомляє "Главком" з посиланням на дані судового реєстру, передає RegioNews.

Обшук, під час якого виявили пістолет, відбувся 14 серпня. Квартиру, у якій відбувалися слідчі дії, жінка орендує разом з братом протягом чотирьох років.

Наразі представники правоохоронних органів не кажуть, чи є виявлений під час обшуків пістолет знаряддям убивства.

Під час обшуку, окрім пістолета, правоохоронці виявили магазин до вогнепальної зброї, 150 набоїв, свердла, наждачний папір, викрутки, штангенциркуль, планшет, два мобільні телефони, дві книжечки, пару червоних рукавиць, три гумові кульки.

Також під час обшуку виявили готівку 100 євро та $1,9 тис. Однак жінка у суді висловила заперечення щодо арешту вилученої готівки. Вона запевнила, що ці кошти протягом семи років відкладала з зарплати. В результаті суд забов'язав повернути готівку власниці.

Виданню стало відомо, що наступного ж після обшуків дня жінку звільнили з роботи га підприємстві.

Також повідомляється, що Галицький райсуд Львова наклав арешти на заготовку для глушника, металеве свердло, металевий різець, вилучених в автогаражному кооперативі "Супутник-3".

Окрім того, накладено арешт на предмет, схожий на глушник з бронзовою втулкою і товарні чеки "Нової пошти" особи, яка відправляла посилки підозрюваному у вбивстві В’ячеславу Зінченку.

Зазначимо, раніше стало відомо, що підозрюваного у вбивстві Фаріон В’ячеслава Зінченка перевели до іншого ізолятора. Також повідомлялося, що під час обшуків у рамках справи правоохоронці виявили пістолет.

Нагадаємо, вбивство Ірини Фаріон сталося 19 липня. 25 липня правоохоронці затримали у Дніпрі 18-річного В'ячеслава Зінченка за підозрою в учиненні злочину. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави.

Поліція розглядає декілька версій щодо мотивів злочину - особиста неприязнь, громадсько-політична діяльність Фаріон та ідеологічні причини. Не виключається причетність російських спецслужб. Слідчі припускають, що вбивця міг діяти не сам.

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...