UA | RU
27 лютого 2020, 16:59

Скалецька "розбереться" з лікарями, які протестували на Львівщині проти поселення евакуйованих

У Міністерстві охорони здоров'я України розберуться з ситуацією у Винниках на Львівщині, де лікарі протестували проти розміщення в медустанові евакуйованих з Китаю українців
У Міністерстві охорони здоров'я України розберуться з ситуацією у Винниках на Львівщині, де лікарі протестували проти розміщення в медустанові евакуйованих з Китаю українців
Зоряна Скалецька, фото з facebook

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на видання Гордон.

19 лютого співробітники госпіталю ветеранів війни і репресованих у Винниках Львівської області перекрили під'їзд до медзакладу, щоб не допустити розміщення людей, яких збиралися евакуювати з Уханя. Приводом до акції протесту стало оголошення в цей день симуляційних навчань на території госпіталю. Паніка почалася, коли з госпіталю почали виписувати пацієнтів.

Міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька заявила, що таким чином були зірвані навчання, з порядком проведення яких всі лікарі ознайомлені.

"Ми ще будемо розбиратися з діями медичних працівників, які з університету знають порядок таких навчань. Заяви лікарів вражають. Буде проведена окрема розмова з моїми заступниками та керівниками департаменту. Однозначно ми будемо приймати рішення, які висновки зробити і як вплинути на ситуацію в цій установі", – заявила Скалецька.

Про ефективність в системі державного управління не можна говорити за умови невиконання вказівок та інструкцій, зазначила міністр.

"Уявіть собі, що проводять навчання з протипожежної безпеки, а хтось, замість того, щоб евакуюватися, каже: "А ми не вийдемо!", – обурилася вона.

Скалецька відмовилася відповідати на питання, чи розглядався госпіталь у Винниках як об'єкт можливого розміщення евакуйованих.

"Є рішення урядового оперативного штабу, у тому числі про місця для обсервації, ця інформація виключно для службового користування, вона не розголошується", – підкреслила керівник МОЗ.

20 лютого в селище Нові Санжари Полтавської області прибули громадяни, евакуйовані із китайського міста Ухань, де знаходиться епіцентр спалаху коронавіруса SARS-CoV-2. Вони заселилися в медцентр Нацгвардії України "Нові Санжари". Серед них 45 громадян України та 27 іноземців, а також члени екіпажу, медперсонал і журналісти.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
На Полтавщині тривають пошуки 13-річного хлопчика, який зник під час риболовлі майже тиждень тому
20 квітня 2024, 03:45
Смерть від рук вітчима: житель Миколаївщини забив 6-річного пасинка
20 квітня 2024, 01:24
В ДТП біля Львова загинув 12-річний велосипедист
20 квітня 2024, 00:32
Житель Миколаївщини отримав 15 років в'язниці за співпрацю з російськими спецслужбами
19 квітня 2024, 22:02
Буданов розповів подробиці знищення російського бомбардувальника Ту-22М3
19 квітня 2024, 21:19
Керівник Комітету з питань етики НАЗЯВО захищає докторську дисертацію у Словаччині
19 квітня 2024, 20:51
Ворог за день здійснив два десятки обстрілів Нікопольського району
19 квітня 2024, 20:36
У Синельниковому росіяни обстрілом вбили цілу родину, вижив лише 6-річний хлопчик
19 квітня 2024, 20:01
Зеленський прибув на місце ракетного удару у Дніпрі
19 квітня 2024, 19:45
На Одещині працювала ППО: що вдалося збити військовим
19 квітня 2024, 19:33