UA | RU
28 січня 2023, 16:05

СБУ впіймала ще двох колаборантів: вони хотіли влаштуватися у держустанови на Луганщині

фото: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України запобігла проникненню ворожих поплічників до місцевих органів державної влади у прикордонних регіонах України. Затримані раніше обіймали посади у відомствах, створених окупантами. 

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає RegioNews.

В рамках слідчо-оперативних дій СБУ затримала двох колишніх "посадовців", створених окупантами "отделений пенсионного фонда лнр" у захоплених Сватівському та Білокуракинському районах Луганщини.

"Зловмисники прибули на підконтрольну українській владі територію, отримавши статус переселенців зі сходу України", — зазначається у повідомленні.

Як розповіли у спецслужбі, приховуючи свою співпрацю з ворогом, один з них намагався влаштуватися в регіональному підрозділі Пенсійного фонду. Інший колаборант, за даними СБУ, планував увійти до складу управління фінансів однієї з районних військових адміністрацій поблизу кордону з рф.

"У разі успішної реалізації ворожих планів поплічники агресора могли отримати доступ до закритої інформації для її подальшої передачі російським окупантам. Втім, контррозвідники СБУ своєчасно викрили колаборантів і задокументували їхні злочинні дії", — йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Нагадаємо, раніше контррозвідка Служби безпеки затримала російського агента, який намагався влаштуватися до Сумської обласної військової адміністрації для збору секретної інформації.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики