UA | RU
06 лютого 2024, 15:32

Операція "Цитадель": ССО підірвали у Чорному морі важливий об’єкт росіян

фото: скріншот

Сили спецоперацій ЗСУ знищили раділокаційну станцію росіян та обладнання, яке допомагало ворогу атакувати південь України дронами-камікадзе на одній з видобувних платформ у Чорному морі

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на ССО ЗСУ.

"Оператори 73-го морського центру ССО провели надскладну та ефективну операцію у Чорному морі біля узбережжя тимчасово окупованого Криму, блискавично спрацювавши у зоні потенційного ураження противника", – йдеться у повідомленні.

За розвідданими, одну з незаконно захоплених видобувних платформ (українські ЗМІ заявили, що мова про "вишки Бойка", – ред.) росіяни використовували для підсилення роботи БпЛА Мохаджер-6.

На платформі противник встановив радіолокаційну станцію виявлення надводних об’єктів (від моторних човнів до кораблів) Нева-Б. Цим РЛС росіяни контролювали обстановку в північно-західній частині Чорного моря.

Спецоперація проводилася в зоні постійного патрулювання авіації та флоту РФ. Човни 73-го морського центру Сил спецоперацій підійшли впритул до видобувної платформи. Після проведення спеціальних дій та зачистки, об’єкт було заміновано. Бойова група відійшла на безпечну відстань і здійснила підрив ворожої цілі.

У результаті було захоплено важливе обладнання противника та підірвано щоглу з антеною.

"Вдало проведена спецоперація забезпечила безпечніше пересування кораблів та обмежила можливості ворога у північно-західній частині Чорного моря", – зазначається в повідомленні ССО.

Нагадаємо, українські захисники початку повномасштабного вторгнення вивели з ладу близько 33% чорноморського флоту росії.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності