UA | RU
11 червня 2024, 14:12

СБУ затримала доньку ексмера Полтави, яка працювала на партію Путіна

фото: з соціальних мереж

У Києві Служба безпеки затримала колаборантку, яка співпрацювала з РФ під час російських виборів у 2022 та 2023 роках. Зловмисницею виявилась 36-річна донька ексмера Полтави, засудженого за корупцію

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає RegioNews.

За матеріалами слідства, обвинувачена володіє у Санкт-Петербурзі рекламним агентством, яке брало участь в PR-кампанії партії Путіна "єдина росія".

"Напередодні "єдиного дня голосування" жінка розпорядилася задіяти сотні рекламних стендів та бордів своєї фірми для поширення прокремлівської агітації. Проживаючи в Києві, колаборантка дистанційно управляла рекламним бізнесом в росії й отримувала від нього мільйонні дивіденди", — йдеться в повідомленні.

Відомо, що за період співпраці з партією кремля, фігурантка отримала прибуток у понад 35 млн російських рублів.

Під час обшуків у затриманої виявили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та фінансову звітність щодо співпраці з Росією.

Фігурантці повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Крім того, на все майно затриманої наклали арешт на загальну суму понад 270 млн грн. Серед заблокованих активів – три квартири в Києві, мінівен та частки в статутних капіталах двох українських компаній.

Із матеріалів СБУ стає зрозуміло, що йдеться про доньку колишнього мера Полтави Олександра Мамая Наталію Веретеннікову.

До слова, Шевченківський районний суд Києва 30 травня відправив під арешт без права внесення застави Наталію Веретеннікову, яка має бізнес у РФ.

36-річна Наталія Веретеннікова — рідна донька Олександра Мамая. Прізвище Веретеннікова вона взяла від другого чоловіка. Її перший чоловік Богдан Кириченко раптово помер у червні 2014 році.

Богдан Кириченко займався рекламним бізнесом і відкрив компанії "Ліфтинфо" у Києві, Москві та Санкт-Петербурзі. Спеціалізацією компаній було розміщення рекламних банерів у ліфтах.

Видання посилаючись на дані з реєстрів, повідомляє, що компанія "Лифтинфо МСК" зупинила роботу у березні 2020 року. Натомість компанія "Лифтинфо СПБ" була переоформлена на Наталію Веретеннікову та двох її доньок та продовжила роботу в країні-агресорі.

За даними російської податкової, "Лифтинфо СПБ" впродовж 2013-2023 років отримала дохід у понад 132 млн рублів. З них у 2023 році — 17,6 млн рублів при чистому збитку у 389 тис. рублів. Підприємство Наталії Веретеннікової сплачувало мільйони рублів до бюджету країни-агресора у вигляді податків.

Компанія "Лифтинфо СПБ", як повідомляють джерела видання, займалося розміщенням у ліфтах реклами російського диктатора Путіна на цьогорічних виборах президента РФ.

При цьому Наталія Веретеннікова не приховувала свій бізнес у РФ. Інформацію про нього можна побачити в її електронній декларації, яку вона подала як депутатка Шевченківської райради Полтави минулого скликання.

Щодо самого Олександра Мамая, то наразі триває судовий розгляд щодо розголошення ним інформації про розміщення військової частини.

Нагадаємо, що 2 березня 2023 року ВАКС виніс вирок Полтавському міському голові Олександру Мамаю, який визнав свою вину у корупційних діях у так званій "справі домогосподарок". Суд позбавив Мамая волі на 5 років з іспитовим терміном на рік і відповідно на рік відсторонив його від посади.

На виконання вироку суду Олександра Мамая звільнили з посади міського голови Полтави у квітні 2023 року.

У березні 2024 року Київський районний суд Полтави звільнив Олександра Мамая від основного покарання: річного іспитового строку з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій. Термін випробування, встановлений для Олександра Мамая, закінчився 2 березня цього року.

Раніше стало відомо, що Мамай добивається через суд поновлення на посаді.

Читайте також: Полтава без Мамая. Чому "слуги народу" мають остаточно очистити місто від "мамаївщини"

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Після серії вибухів над місто Дніпро здіймається дим
03 липня 2024, 09:32
Росіяни продовжують тероризувати Харківщину — дані про наслідки нічних обстрілів та фото руйнувань
03 липня 2024, 09:18
Повторні вибухи у Дніпрі — триває атака ворога
03 липня 2024, 09:13
На Хмельниччині через негоду знеструмлено понад 160 населених пунктів
03 липня 2024, 09:02
У Дніпрі пролунали вибухи — ворог атакує "Шахедами"
03 липня 2024, 08:49
Росіяни обстріляли Херсон, отримала поранення місцева жителька
03 липня 2024, 08:19
Доба на Херсонщині: під ворожим вогнем опинилися 27 населених пунктів, є загиблий та поранені
03 липня 2024, 08:01
Генштаб оновив дані про втрати РФ: скільки окупантів ліквідовано станом на 3 липня
03 липня 2024, 07:29
Росіяни обстрілювали вісім населених пунктів Запорізької області, поранена людина
03 липня 2024, 07:15
Влаштовують окупантам пекло: в ГУР показали нічні полювання "привидів"
03 липня 2024, 06:47