UA | RU
24 березня 2023, 15:29

"Слуги народу" в Полтаві не допустять реалізації сценарію "Мамай 2.0", – нардеп Олексій Устенко

Фото: Facebook

Команда «Слуги народу» в Полтавській міській раді виступає за негайне формування нового порядку денного з проєктів рішень, які не викликають сумнівів, що їх ухвалення буде виключно в інтересах полтавців

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив нардеп, голова Полтавської облорганізації "СН" Олексій Устенко, передає RegioNews.

Устенко заявив, що команда "Слуги народу" в Полтавській міській раді не братиме участі в сесіях, порядок денний яких формується зі включенням суперечливих питань. За його словами, "Слуга народу" запропонує власний порядок денний, який має стати "першим кроком у широкій програмі розвитку Полтави".

"Наша чітка позиція і наш вибір – Полтава повинна позбутися такого ганебного явища, як "мамаївщина", і далі розвиватися так, щоб стати містом, комфортним для всіх, хто в ньому живе. А не бути зручною "годівницею" для купки людей, наближених до відстороненого міського голови", – заявив Устенко.

На його думку, зараз політичні опоненти "Слуги народу" "в особі тих, хто останні роки підтримував корупцію міського голови, допомагав йому зберегти владу, займав при ньому посади чи просував родичів на "хлібні місця" в мерії, намагаються нав’язати сценарій "Мамай 2.0". Але "Слуги народу" не допустять цього, запевняє нардеп.

Устенко впевнений, що "секретар Мамая" Андрій Карпов тільки на словах прагне очищення влади, а натомість намагається протягнути через міськраду відверті "шкурні" питання".

"При цьому Андрій Карпов у найгірших традиціях свого попередника намагається спекулювати на питаннях підтримки військових. Він включає в порядок денний разом зі "шкурними" питаннями проєкти рішень, які мають суспільну вагу та резонанс", – пише Устенко.

Нардеп заявляє, що "Слуга народу" в Полтаві ініціює справжнє перезавантаження влади, а першим кроком до цього має стати "новий порядок денний, який має об’єднати депутатів. Це програма об’єднання не навколо корупційних "шкурняків", а задля вирішення наболілих проблем та розвитку Полтави".

Сьогодні, 24 березня 2023 року, в Полтаві не відбулося засідання сесії міськради під головуванням секретаря – в.о. міського голови Андрія Карпова через відсутність кворуму. На засідання прийшли лише 19 депутатів із 42.

Нагадаємо, що 2 березня 2023 року ВАКС виніс вирок Полтавському міському голові Олександру Мамаю, який визнав свою вину у корупційних діях. Суд позбавив Мамая волі на 5 років з іспитовим терміном на рік і відповідно на рік відсторонив його від посади. Олександр Мамай передав повноваження міського голови секретарю міськради Андрію Карпову з "Євросолідарності", яка разом із фракціями "За майбутнє", ексОПЗЖ та "Партією простих людей" Сергія Капліна складали основу більшості в міськраді.

11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...