UA | RU
17 травня 2023, 11:42

СБУ викрила блогерів, які "засвітили" роботу ППО у Києві

Фото: із відкритих джерел

Правоохоронці встановили особи шістьох мешканців столиці, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки рф на Київ

Про це інформує RegioNews з посиланням на пресцентр СБУ.

"Служба безпеки України встановила особи шістьох жителів столиці, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки рф на Київ. У ніч на 16 травня вони здійснили несанкціоновану фото- та відеозйомку роботи української протиповітряної оборони та розмістили відповідні матеріали у соцмережах", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у СБУ, серед іншого – фігуранти зафіксували результати ураження російських крилатих і балістичних ракет. Тим самим вони могли розкрити місцеположення та специфіку роботи вітчизняної ППО.

У спецслужбі пояснили, що за лічені хвилини ці відео "підхопили" численні телеграм-канали та російські пропагандистські пабліки. Серед них – інтернет-ресурси, які підконтрольні спецслужбам країни-агресора.

Окрім того, кіберфахівці СБУ, як повідомляється, заблокували роботу онлайн-камер, які в автоматичному режимі фіксували роботу української протиповітряної оборони.

За даними слідства, виявлені відеокамери перебувають на балансі декількох столичних комерційних структур.

При цьому доступ до відзнятих файлів був відкритим для широкого кола "користувачів", які виклали відео нічної атаки на Київ у загальному доступі в Youtube, зазначили у СБУ.

Отриману таким чином інформацію окупанти могли використовувати для коригування повторних повітряних ударів по столиці України, зауважили у спецслужбі.

Нагадаємо, раніше у КМВА повідомили, що переважну більшість повітряних цілей, якими росіяни атакували Київ вночі 16 травня, було знищено. Начальник КМВА Сергій Попко зазначив, що цього разу ворог здійснив комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням БпЛА, крилатих ракет та, ймовірно, ракет балістичного типу. Вона була винятковою за своєю щільністю - максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що близько 03:30 16-го травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Втрата Часового Яру – це лише питання часу, – представник ГУР
03 травня 2024, 10:09
На Львівщині на трасі зіткнулися вантажівка та кросовер: троє постраждалих
03 травня 2024, 09:41
У Карпатах рятувальники допомогли травмованому туристу зійти з гори
03 травня 2024, 09:15
Російські війська завдали ракетного удару по Дніпропетровщині
03 травня 2024, 08:55
Росіяни вдарили ракетою по Миколаївському району
03 травня 2024, 08:29
За добу – понад 130 боєзіткненнь: Генштаб про ситуацію на фронті та втрати ворога
03 травня 2024, 08:07
єВідновлення: як отримати компенсацію за житло у разі втрати документів на право власності
03 травня 2024, 06:52
На столичній Троєщині врятували бобра, який заблукав серед багатоповерхівок
03 травня 2024, 05:29
Посол України в ООН натякнув, коли знищать Кримський міст
03 травня 2024, 05:00
У Житомирі викрили листоношу, яка привласнювала собі гроші з субсидій та пенсій
03 травня 2024, 04:44