UA | RU
21 вересня 2020, 16:33

"Голос" готує звернення до НАЗК щодо проведення конференції "Слуг народу" у дворі КНУ

"Слуги народу" грубо порушили освітнє законодавство
"Слуги народу" грубо порушили освітнє законодавство
Фото: Facebook

Народний депутат із фракції "Голос" Інна Совсун готує звернення до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) за фактом проведення Київської міської партійної конференції "Слуги народу" у внутрішньому дворі Київського національного університету ім. Шевченка.

Про це йдеться на сторінці партії "Голос" у Facebook, пише RegioNews.

Слуги" вважають свій захід на території університету законним, адже доки вони офіційно не розпочали передвиборні перегони, вони не агітують, а інформують. Але, згідно з законом про освіту, політичним партіям заборонено проводити не лише агітацію, а й будь-які заходи в освітніх закладах, розміщувати там партійну символіку або назву партій", - зазначено в повідомленні.

У "Голосі" заявили, що збирають матеріали для НАЗК про перевищення службових повноважень керівництва університету. Для цього депутати фракції направили запити до КНУ, Міносвіти України, Фонду держмайна та до освітнього омбудсмена за фактом проведення конференції.

Тому ми вимагаємо від партії "Слуга народу" публічних вибачень перед студентською і викладацькою спільнотою КНУ імені Тараса Шевченка", - зазначила Інна Совсун.

Конференція "Слуги народу" в КНУ імені Шевченка — це грубе порушення закону! Тому ми готуємо скаргу до Національного...

Опубліковано Голос Понеділок, 21 вересня 2020 р.

Нагадаємо, у партії "Слуга народу” вважають, що передвиборча конференція у внутрішньому дворі Червоного корпусу КНУ імені Тараса Шевченка відбувалася із дотриманням законодавства.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики