UA | RU
19 січня 2024, 22:04

Суд виніс вирок жителю Хмельниччини, який познущався з вагітної корови

фото: поліція

Красилівський районний суд Хмельницької області виніс вирок 22-річному Володимиру Кривіцькому, якого обвинувачували у крадіжці шкільних ноутбуків і знущанні з вагітної корови наприкінці травня 2023 року

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Zaxid.net.

Чоловіка визнали обмежено осудним і присудили п'ять років обмеження волі, але звільнили від відбування покарання з іспитовим строком два роки. Також суд стягнув з нього вісім тисяч гривень моральної компенсації на користь власниці корови.

Під час розгляду справи у суді Володимир Кривіцький визнав вину в інкримінованих йому обвинуваченнях і вибачився перед власницею корови.

Захисник Кривіцького просив врахувати нібито щире каяття підзахисного, а також його хворобу – у тексті вироку зазначено, що обвинувачений є обмежено осудним.

Як йдеться у матеріалах справи, 27 травня 2023 року 22-річний Володимир Кривіцький, будучи п’яним, цеглою розбив вікно та проник до Печеської гімназії Красилівської міськради. Звідти чоловік викрав чотири ноутбуки, які заховав неподалік, а потім повернувся за ними трактором.

Звідти він поїхав до селища Антоніни. Дорогою придбав горілки, яку розпивав у місцевому садку, де й побачив корову. Він за роги прив’язав її металевим ланцюгом до причепа трактора і рушив. Прив’язана корова не встигала бігти за трактором і приблизно за 2,5 кілометра впала.

Володимир Кривіцький продовжив тягти її дорогою, аж поки не відірвався ланцюг.

Знесилену корову знайшли у полі місцеві. Через травми тварина не могла підвестися: у неї були забої, обдерта шкіра, підірвані роги.

Зоозахисники повідомляли, що після огляду ветеринара стало відомо ще й про зґвалтування корови. Щоправда, про це в тексті вироку не йдеться.

Власниця корови Людмила розповідала "УП. Життя", що тварина була вагітна і за півтора місяця мала телитися. Після знущань вона не могла їсти, бо мала вибиті деякі зуби, а лишень пила багато води. Їй довелось надавати тривале лікування.

Нагадаємо, 4 вересня стало відомо, що справу про знущання з корови на Хмельниччині передали до суду.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності