UA | RU
18 серпня 2020, 10:49

На Хмельниччині судитимуть сільського голову, який одержав неправомірну вигоду

Йому загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років
Йому загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років
Фото: з відкритих джерел

Сільський голова з Теофіпольщини за неправомірну вигоду пообіцяв іншим службовим особам очолюваної сільської ради – головному бухгалтеру, секретарю та спеціалісту, здійснити вплив на прийняття слідчими поліції рішення про закриття кримінального провадження за фактом розтрати бюджетних коштів, в якому вони фігурують.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Хмельницької області, передає RegioNews.

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо одного із сільських голів за фактом зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, посадовець отримав 750 дол США неправомірної вигоди. Після отримання вказаних коштів чоловіка викрито "на гарячому".

За результатами досудового розслідування зібрано достатньо доказів вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Раніше повідомлялось, що заступника начальника Криворізького відділу поліції затримали за пропозицію хабара своєму керівництву, обвинувальний акт стосовно цієї справи передано до суду.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики