UA | RU
11 березня 2020, 18:55

Депутатів Хмельницької міськради хочуть позбавити мандатів через прогули

Шість депутатів Хмельницької міської ради є кандидатами на відкликання через пропуск більше половини засідань
Шість депутатів Хмельницької міської ради є кандидатами на відкликання через пропуск більше половини засідань
Фото: Хмельницька міська рада

Про це пише RegioNews з посиланням на результати моніторингу відвідувань депутатами засідань постійних комісій у 2019 році, оприлюднені громадською кампанією "Атестація депутатів місцевих рад".

За підсумками відвідувань засідань постійних комісій найрідше бували на них Лев Бірюк (відвідав два з шести засідань), Наталія Собко (3 з 11 засідань), Олександр Сидорук (13 з 32 засідань), Микола Заганяч (9 з 22 засідань), Руслан Афійчук (10 з 22 засідань) та Андрій Черніцький (16 з 35 засідань).

Відповідно до статті 37 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", підставою для відкликання депутата місцевої ради за народною ініціативою є "пропуск депутатом місцевої ради протягом року більше половини пленарних засідань ради або засідань постійної комісії без поважних причин", а отже, є підстава позбавити мандатів депутатів-прогульників.

Громадська кампанія "Атестація депутатів місцевих рад" провела також моніторинг сесій Хмельницької міської ради у 2019 році.

Результати дослідження показали, що у 2019 році відбулось вісім сесій Хмельницької міської ради. Загалом обранці відповідально ставляться до депутатських обов’язків, проте двоє депутатів: Руслан Афійчук та Наталія Собко, були присутніми лише на половині пленарних засідань сесій. Наталія Собко і в 2018 відвідала лише три з дев’яти сесій міської ради.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики