UA | RU
24 січня 2024, 17:51

Трьом жителькам Херсонщини повідомили про підозру у проведенні псевдовиборів

Слідчі поліції Херсонщини повідомили про підозру трьом жителькам тимчасово окупованих територій, які брали участь у проведенні незаконних виборів

Як пише RegioNews, про це повідомили в пресслужбі Нацполіції.

Слідчі встановили, що жінки брали безпосередню участь в організації та проведенні незаконних виборів депутатів до державних органів країни-агресора – так званих "херсонської обласної думи І скликання" та місцевих "рад депутатів".

Поліцейські з’ясували, що 43-річна жителька Каланчака навесні минулого року добровільно погодилась на призначення її на посаду голови так званої "чаплинської територіальної виборчої комісії" чаплинського муніципального округу херсонської області. Протягом квітня-вересня вона організовувала відповідну підготовку та проведення незаконних виборів.

Як розповів заступник начальника слідчого управління поліції Херсонщини Чермен Тускаєв, "голопристанську територіальну виборчу комісію" голопристанського муніципального округу Херсонської області очолила 35-річна жителька Старої Збур’ївки. Як "посадова особа" вона також брала участь у проведенні першої сесії незаконно створеної "ради депутатів голопристанського муніципального округу херсонської області І скликання". Там підозрювана вручила "посвідчення" обраним за результатами проведення незаконних виборів депутатам.

А 50-річна жителька Малокаховки у вересні минулого року добровільно долучилася до проведення незаконних виборів на території Каховки та Малокаховки, організованих представниками окупаційної влади держави-агресора. Вона здійснювала видачу заяв на включення до списку виборців за місцем мешкання, бюлетенів для голосування, вела облік громадян, які брали участь у проведенні незаконних виборів, закликала до участі в голосуванні, а також надавала роз’яснення з приводу правильності заповнення бюлетенів.

Наразі слідчими зібрана відповідна доказова база. За погодження з обласною прокуратурою усім трьом фігуранткам заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів.

Нагадаємо, у Миколаєві затримали ворожого агента, який наводив ракети на військові шпиталі та інші медзаклади, де проходили лікування та реабілітацію українські захисники.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності