UA | RU
27 листопада 2023, 12:56

Син Кернеса звинуватив нинішню владу Харкова у фальсифікації електронного підпису батька для захоплення влади

фото: facebook.com/kernes.kyrylo

Син покійного мера Харкова Геннадія Кернеса – Кирило Кернес – впевнений, що у момент перебування його батька на лікуванні у німецькій клініці "Шаріте" у Харкові була організована масштабна фальсифікація, метою якої було захоплення влади у місті. В організації цього процесу Кирило Кернес звинувачує безпосередньо нинішнього мера міста Ігоря Терехова

Про це Кирило Кернес заявив у інтерв'ю "Главкому", передає RegioNews.

Син Кернеса запевняє, що його команда юристів вже зібрала документи, які виставлять нинішнє керівництво міста в дуже поганому світлі.

"Знадобилося кілька років, щоб встановити хронологію подій, діючих осіб і роль кожного в тому, що відбулося. Сьогодні з усією відповідальністю можу сказати, що з того моменту, як батько був доправлений до німецької клініки "Шаріте", тобто 16 вересня 2020 року, посадовці Харківської міської ради здійснили низку фальсифікацій рішень міського голови, яким був на той момент Геннадій Кернес. Це робилося з метою захоплення влади у місті. Для цього був створений фейковий електронний підпис Кернеса, який незаконно багаторазово використовувався для дій, які приносили цим особам особисту вигоду", - сказав Кернес-молодший.

Він наголосив, що його юристи мають документальні докази формування цього ключа 17 вересня 2020 у період з 15 до 16 години з ІР-адреси комунального підприємства Харківської міськради сторонньою людиною, а не Геннадієм Кернесом. Адже сам мер у цей час перебував у реанімаційному відділенні в Берліні і був підключений до апарату життєзабезпечення та без засобів зв'язку. Син колишнього мера Харкова наголосив, що згідно із законодавством, виключно Геннадій Кернес мав право сформувати електронний ключ.

"У разі формування ключа не особисто власником ключа, такий ключ вважається скомпрометованим. І будь-які правочини, документи, заяви, підписані за допомогою скомпрометованого ключа є юридично нікчемними", - сказав він.

Кирило Кернес наголосив, що після аналізу документів, ухвалених Харківською міськрадою у період, коли його батько був на лікуванні, можна зробити висновок, що ці рішення ухвалювалися без жодної участі Геннадія Кернеса.

"Як рідний син Геннадія Кернеса, я отримав доступ до медичної документації в клініці "Шаріте", яка стосується стану його здоров'я під час перебування в клініці. Детально вивчивши та проаналізувавши її разом з експертами з Німеччини та України, можу заявити: рішення, які ухвалювалися на той час низкою посадових осіб Харківської міськради від імені Геннадія Кернеса, ухвалювалися абсолютно без участі мого батька. Найближчим часом команда юристів, з якими я працював, надасть ЗМІ та громадськості дані, як покроково це все відбувалося: як фальсифікувалися рішення, хто брав участь у цьому, які конкретні рішення були прийняті з метою захоплення влади і обману харків'ян", - сказав він.

Кернес-молодший також зазначив, що жодних реальних дій щодо розслідування цих фальсифікацій не проводилося. За його словами, правоохоронці не були зацікавлені у встановленні істини.

"На сьогодні моїми юристами зібрані документи і докази, які дають підстави стверджувати, що групою посадових осіб на чолі з Ігорем Тереховим заздалегідь усвідомлено був розроблений і згодом повністю реалізований план захоплення влади в Харкові. Усі матеріали та документи будуть надані слідчим та прокурорам для розслідування. Сподіваюся, воно буде об'єктивним та неупередженим", - наголосив Кирило Кернес.

Як та коли помер Геннадій Кернес

За словами Кернеса-молодшого, причиною смерті його батька стало відключення його від системи життєзабезпечення 14 грудня 2020 року. Він наголосив, що родина Кернеса не давала згоди на його відключення від систем життєзабезпечення, при цьому не називає імені людини, яка дала на це дозвіл.

"Про те, як він заразився і де, точно сказати не можу, бо цього, мабуть, ніхто не знає. Але причиною смерті Геннадія Кернеса стало відключення його від системи життєзабезпечення 14 грудня 2020 року. Після чого серце вже не витримало, і він помер 16 грудня 2020 року, а зовсім не 17 грудня, як нам всім казали. І я вам, як старший син, можу гарантувати: родина на це відключення згоди не давала", - сказав він.

Син колишнього мера Харкова наголошує, що хвороба Геннадія Кернеса не піддавалася лікуванню ще задовго до того, як було ухвалено рішення про відключення його від систем забезпечення. Однак, за словами Кернеса-молодшого, ексмера навмисне утримували при житті, щоб захопити владу у Харкові.

"Не піддавався лікуванню, згідно з документами, він набагато раніше. І людям, яким треба було захопити владу, потрібно було, щоб пройшла перша сесія міськради, відбулися призначення, а потім людину вже можна було відключати. Тобто його мучили, насильно тримали", - сказав Кирило Кернес.

Він наголошує, що родина не давала дозволу на відключення Геннадії Кернеса від систем життєзабезпечення. Водночас ім'я людини, яка дала такий дозвіл обіцяє назвати згодом, додаючи, що ця інформація "багатьох збентежить".

"Я знаю, хто це зробив. Цю інформацію озвучать трішки пізніше, і думаю, що вона збентежить багатьох", - сказав Кирило Кернес.

Нагадаємо, ще у 2021 році було оприлюднено результати журналістського розслідування проекту "Ціна питання", в якому журналісти заявили про можливість фальсифікацій з електронним підписом Геннадія Кернеса. За даними розслідувачів, відразу після того, як Кернеса було відправлено на лікування до Німеччини, нинішній в.о. мера Харкова Ігор Терехов за підтримки олігарха Павла Фукса, використовуючи головного адміністратора КП "Міський інформаційний центр" Артура Лук'янова, фальсифікували електронний підпис Кернеса з метою отримання влади в місті.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності