UA | RU
22 вересня 2023, 11:19

Тетяну Єгорову-Луценко мають відсторонити від посади на час розслідування НАЗК, - журналісти-розслідувачі

фото: Харківська обласна рада

Очільниця Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко може втратити свою посаду через гучний корупційний скандал навколо нерухомості її сім'ї на Лазуровому узбережжі Франції та поїздок її чоловіка під час війни за кордон на службовому авто дружини для вирішення питань сімейного бізнесу

Про можливі зловживання Єгорової-Луценко на посаді голові Харківської облради йдеться у повідомленні ГО "Стоп корупції", яка звернулася до голови партії "Слуга народу" Олени Шуляк з вимогою ініціювати відсторонення Єгорової-Луценко від посади.

Журналісти-розслідувачі зазначають, що Єгорова-Луценкo "продовжує насолоджуватись життям навіть під час війни – купує нові ресторани та нерухомість у Франції, а її чоловік з відомчим водієм на службовому авто виїжджає за кордон під час війни для вирішення бізнес-питань… Через свою скандальну діяльність, депутатка від партії "Слуга народу" та очільниця Харківської облради Єгорова-Луценко може втратити свою посаду та отримати протокол про корупцію".

Також "СтопКор" повідомляє, з розслідування екснардепа Ігоря Мосійчука стало відомо, що родина Єгорової-Луценко "нещодавно придбала нерухомість на Лазурному узбережжі. А саме – дві незадекларовані квартири у Ніцці, вартість яких, сумарно, більше мільйона євро та два ресторани - LE FOLIE’S та MIDI AU SOLEIL, які знаходяться в Ніцці та Канах відповідно". "СтопКор" підготував звернення до НАБУ та НАЗК за цими фактами зловживання владою та приховування статків.

Журналісти-розслідувачі також виявили, що за час війни очільниця облради Тетяна Єгорова-Луценко "тричі могла скористатись службовим становищем задля того, аби її чоловік на автомобілі, що належить обласній раді, безперешкодно перетинав кордон, що виявилося правдою". В листі також йдеться, що Харківська обласна військова адміністрація у відповіді на запит видання "Апостроф" офіційно повідомила, що водій голови Харківської обласної ради Валерій Ключко с червня по листопад 2022 року тричі вносився у систему "Шлях" для перетину державного кордону як волонтер.

"Зважаючи на корупційну та неправомірну діяльність депутатки, 21 вересня "СтопКор" звернувся до голови партії "Слуга Народу" Олени Шуляк з проханням до депутатів Харківської обласної ради від партії "Слуга народу" ініціювати питання відсторонення Тетяни Єгорової-Луценко від посади голови Харківської обласної ради на період розслідування НАЗК, щоб уникнути тиску високопосадовиці на співробітників облради, а також задля унеможливлення її тиску на водія, який перебуває у підпорядкуванні голови облради", - заявляють в організації.

Крім того, "СтопКор" закликає Шуляк "виключити Єгорову-Луценко з партії "Слуга народу" за вчинення на постійній основі дії, що дискредитують партію та підривають її репутацію".

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, в жовтні минулого року чоловік Тетяни Єгорової-Луценко Віталій Луценко, який є головою федерації карате Харківської області, на службовому авто Харківської облради, яким керував відомчий водій голови облради Валерій Ключко, виїхав за межі України в столицю Молдови Кишинів. При цьому водій перетнув державний кордон як волонтер, внесений до системи "Шлях".

З Кишинева Віталій Луценко прибув до Франції, де укладав угоду про придбання ресторану MIDI AU SOLEIL. За інформацією французьких реєстрів, Віталій Луценко є резидентом Франції та володіє також нічним клубом No Name у м. Ніцца.

За викладеними в ЗМІ фактами, НАЗК розпочало перевірку щодо дій Тетяни Єгорової-Луценко на предмет корупційних правопорушень та моніторнг способу її життя.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності