UA | RU
02 лютого 2023, 21:39

Очільниця Харківського окружного адмінсуду, яку впіймали на хабарі, отримала тюремний термін

фото: СБУ

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще одного високопосадовця, причетного до системної корупції в держустановах. За матеріалами СБУ п'ять років за ґратами проведе очільниця Харківського окружного адмінсуду

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає RegioNews.

Як зазначається у повідомленні, голова Харківського окружного адміністративного суду налагодила злочинний механізм одержання грошей за прийняття рішень на користь заявників.

"Встановлено, що у вересні 2020 року вона запропонувала хабар своїй підлеглій — судді, яка розглядала адміністративну справу представника комерційної структури. За 3 тис. доларів керівниця вимагала прийняти "необхідне" для підприємця судове рішення щодо земельного спору", розповіли в СБУ.

Того ж року співробітники СБУ спільно з НАБУ і САП затримали очільницю суду на робочому місці під час передачі всієї суми неправомірної вигоди.

У травні 2021 року Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила суддю від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

У подальшому за матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд визнав фігурантку винною за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (висловлення пропозиції та наданні неправомірної вигоди за ухвалення рішення іншим суддею) та призначив покарання у вигляді п'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати посаду судді строком на три роки.

Вирок набуває законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.

Нагадаємо, за процесуального керівництва Офісу генпрокурора 1 лютого підозру у скоєнні корупційних злочинів отримали четверо посадовців.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики