UA | RU
06 жовтня 2022, 14:39

СБУ викрила на Харківщині депутатів-колаборантів

Фото: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще шістьох зрадників і колаборантів у ході стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківщини

Як передає RegioNews, про це повідомили в пресцентрі СБУ.

"У ході слідчо-оперативних заходів задокументовано злочинні дії двох депутатів Липецької сільської ради. В період захоплення місцевої територіальної громади обидва посадовці підтримали загарбників і погодились з ними співпрацювати", - йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі повідомили обом зловмисникам про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Крім того, у ході оперативної роботи викрито підривну діяльність колишнього начальника сектору дізнання одного з відділів поліції Чугуївського району. На початку повномасштабного вторгнення він добровільно перейшов на бік агресора, який призначив його керівником слідчого підрозділу у так званому "отдєлє поліціі" тимчасово окупованого Вовчанська.

На підставі зібраних доказів йому заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Також на державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, викрито колишнього керівника підрозділу і двох інспекторів Куп’янського та Ізюмського відділів Головного управління Державної податкової служби у Харківській області.

Після захоплення міст чиновниці погодились увійти до складу окупаційної адміністрації, де виконували фіскальні функції для наповнення "бюджету" окупантів.

Наразі двом зрадницям вже обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялось, що правоохоронці викрили адміністраторів проросійської мережі, які створювали антиукраїнський та деструктивний контент, розміщували фото та відео місцевості з наслідками повітряних ударів, у тому числі крилатими ракетами та дронами-камікадзе.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики