UA | RU
15 вересня 2022, 19:16

Відбудова Харківщини: у ХОВА планують якнайшвидше відновити електропостачання

Фото: kharkivoda.gov.ua

Наразі необхідно зробити все можливе, щоб в найкоротші терміни відновити подачу електроенергії, адже від цього залежить поновлення подачі води, функціонування банківської системи та інших критично-важливих напрямків

Начальник ХОВА Олег Синєгубов провів нараду за участю енергетиків області та керівництва ДСНС, зокрема заступника голови служби Дмитра Бондаря, передає RegioNews.

"Окрім подачі електропостачання, ми маємо відпрацювати антикризовий план на випадок влучань в електромережі. Ставлю завдання до завтра надіслати план заходів по кожному об’єкту щодо захисту на випадок кризової ситуації. Маємо дуже відповідально до цього поставитися", – сказав Олег Синєгубов.

Також він зазначив, що на деокупованих територіях є великі заміновані ділянки, що становить небезпеку для цивільного населення, а також перешкоджає відновленню електромереж.

"Загалом по відновленню електромереж ми виокремили декілька напрямків роботи: перший – Ізюмський, Балаклійський, другий – Липецький і ще один – по Куп’янську району, зокрема, Великий Бурлук, Шевченкове", – розповів начальник ХОВА.

Заступник Голови ДСНС України Дмитро Бондар зауважив, що на сьогодні додатково направлено 16 піротехнічних розрахунків, які зібрані на посилення харківських піротехніків.

"Наразі в Харківській області працює 20 піротехнічних розрахунків, але ми ще перенаправляємо додаткові піротехнічні розрахунки з Західної України. Вважаючи, що площі надзвичайно великі, першочергово завдання – це розмінування лінії електропередач, розмінування доріг та об’єктів життєзабезпечення, соціальної сфери. Інші роботи будуть проводитися в плановому режимі", – додав Дмитро Бондар.

В.о. гендиректора АТ "Харківобленерго" Костянтин Логвиненко прокоментував, що найближчим часом звичайна схема електроживлення запрацює і можна буде користуватися резервними лініями.

Раніше повідомлялось, що окупанти зруйнували будівлю АТ "Харківгаз" у Балаклії, через що близько 5 тисяч місцевих жителів залишилися без газу.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Росіяни вночі атакували Україну "шахедами”: ППО збила всі 13 дронів
04 травня 2024, 10:55
Росіяни найбільше атакували під Авдіївкою: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті та втрати ворога
04 травня 2024, 10:31
Атака дронів на Харків: через падіння уламків горіли будівлі, є постраждалі
04 травня 2024, 10:06
На Черкащині чоловіка затримали за розбещення 13-річної дівчинки
04 травня 2024, 04:51
Жителька Львівщини намагалась нелегально провезти з Польщі 200 мобільних телефонів
04 травня 2024, 03:46
Скільки в Україні досі залишається церков Московського патріархату: статистика по областях
04 травня 2024, 02:25
На Полтавщині у водоймі знайшли труп жінки
04 травня 2024, 00:48
У Житомирі викрили трьох викладачів ліцею, які поширювали кремлівську пропаганду
03 травня 2024, 23:43
На Запоріжжі HIMARS спалив російський ЗРК "Тор"
03 травня 2024, 22:30
У Запоріжжі наркоторговець пропонував поліцейському 10 тисяч доларів за вільний продаж метадону
03 травня 2024, 21:52