UA | RU
21 листопада 2023, 11:36

Росіяни перекидають техніку через Маріуполь на Запорізький напрямок, – Андрющенко

фото: Маріуполь. Спротив

У тимчасово окупованому Маріуполі фіксують перекидання російських військових колон у напрямку Запоріжжя

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає RegioNews.

"Продовжено перекидання військових колон до 10 одиниць у напрямку Запоріжжя. Тенденція без змін та значних відмінностей за попередні дні", – написав Андрющенко.

За його словами, у місті помічені вантажівки з людьми в цивільному одязі в супроводі "поліції".

"Зранку в районі перехрестя Металургів/Шевченка в напрямку центру міста зафіксовано п'ять одиниць військових автомобілів. Три (з них - ред.) – військові вантажівки, набиті людьми не у військовій формі. За ними машина з позначкою "ВП" – військова поліція. В ній вже озброєні до зубів ... (росіяни). І замикала це все невеличка цистерна з пальним", – зазначив Андрющенко.

Він припустив, що це "або дезертири, або нові невідомо звідки наловлені "контрактники". "Одне слово – мʼясо на убій", – додав радник міського голови.

Він також повідомив, що загарбники продовжують системні зачистки узбережжя. Подібні "заходи" проводяться на території Бердянського району та зміщуються в бік Приазовського.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росіяни активно переправляють резерви на фронт. На Маріупольському напрямку на техніці в окупантів була помічена нова символіка і позначки.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності