UA | RU
16 травня 2023, 22:02

У Донецькій області викрили трьох колаборантів

Фото: Facebook

Правоохоронці виявили трьох жителів Донецької області, які активно підтримували дії окупантів. Двох з них помістили під домашній арешт, третій перебуває в захопленому Маріуполі

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Офіс генерального прокурора.

"У березні 2022 року мешканець м. Маріуполя створив у забороненій в Україні соцмережі сторінку для інформаційної підтримки окупантів", - йдеться у повідомленні.

Позиціонуючи себе так званим військовим "кореспондентом", фейковий журналіст безпідставно звинувачує Збройні сили України в обстрілах Донецької області.

У своїх "статтях" та "інтерв’ю" підконтрольним РФ ЗМІ "військкор" розповідає про "подвиги" незаконних збройних формувань. За вірне служіння окупантам йому надали звання "заслуженого журналіста "ДНР".

Мешканка Покровська у квітні та жовтні минулого року публіковала у соцмережах інформацію, яку вона брала із з проросійських інтернет-ресурсів. Особливу увагу приділяла дописам кремлівських пропагандистів та протоієрея РПЦ, відомого своїми українофобськими "проповідями".

Мешканець м. Миколаївки Краматорського району виправдовував злочини російських окупантів. Він розміщував у ще одній проросійській соцмережі матеріали з прославленням осіб, які вбивали українців. Також поширював висловлювання інших осіб на підтримку держави-агресора.

"Зокрема, захоплювався вигаданими подвигами "вагнерівців" і публікував історії "безсмертних героїв "Новоросії". До того ж поширював висловлювання адептів РФ, які порівнювали її напад на Україну з "визволенням Сталінграду", - пояснили у прокуратурі.

Правоохоронці оголосили підозри у колабораційній діяльності та запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України цим особам. Так званого "журналіста" оголошено у розшук, а двоє інших підозрюваних перебувають під домашнім арештом та їм заборонено користуватись російськими соціальними мережами.

Нагадаємо, Служба безпеки у звільненому від окупантів Лимані Донецької області під час стабілізаційних заходів викрила 9 зрадників. Також було знайдено схрон із російським озброєнням.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...