UA | RU
13 квітня 2023, 22:02

Корегували ракетні атаки росіян: Суд відправив за ґрати ще трьох зрадників

Фото: із відкритих джерел

Суд відправив за ґрати ще трьох інформаторів ФСБ, які коригували російські удари в районах Бахмута та Краматорська

Як інформує RegioNews, про це повідомили у пресцентрі СБУ.

За даними слідства, зрадники збирали інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони у зоні активних бойових дій на Східному напрямку.

"Насамперед вони намагались виявити укріпрайони та фортифікаційні споруди підрозділів ЗСУ, а також полювали на позиції реактивних артилерійських систем HIMARS. Крім того, ворожі поплічники передавали агресору координати об’єктів соціальної інфраструктури, зокрема місцевих шкіл", – йдеться у повідомленні.

Зловмисників було засуджено від 8 до 12 років тюрми.

Зазначається, що серед засуджених – інженер одного зі стратегічних підприємств Донеччини. На підставі зібраних доказів його визнано винним за ч. 7 ст. 111-1 ККУ.

Ще одним ворожим поплічником виявився мешканець Краматорська, який передавав до ФСБ локації міських об’єктів критичної та соціальної інфраструктури.

Також до реального терміну ув’язнення засуджено мешканку Покровського району, яку ФСБ залучила до співпраці через заборонені соцмережі.

За вказівкою агресора вона приховано фотографувала місця дислокації особового складу та військової техніки Сил оборони на Авдіївському напрямку.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала у Вінниці злочинця, який вербував колишніх українських в'язнів до ПВК "Вагнера". Агентом РФ виявився рецидивіст, який 15 років провів за ґратами за розбій та групове зґвалтування.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...