UA | RU
10 жовтня 2022, 09:14

Окупанти кидають на фронт мобілізованих, намагаються наступати під Бахмутом — Генштаб

Фото: з відкритих джерел

Російські війська продовжують ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямах, а також кидати на фронт непідготовлених мобілізованих військових.

Як передає RegioNews, про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби окупанти завдали 10 ракетних і 19 авіаційних ударів, здійснили понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Постраждала інфраструктура та мирні громадяни понад 30 населених пунктів. Серед них – Запоріжжя, Слов'янськ, Новобахмутівка, Сіверськ, Білогорівка, Нікополь та Благодативка.

Для ударів по Запоріжжю противник використав сім зенітних керованих ракет. Вкотре постраждала критична інфраструктура міста та житло мирних громадянських громадян.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін.

В інших напрямках противник здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Попівка, Старикова, Ворожба, Янжулівка та Миропілля;
  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілка, Малі Проходи, Вовчанськ, Кам'янка, Дворічна та Гриньківка;
  • на Краматорському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення, зокрема, в районах населених пунктів Первомайське, Сіверськ, Макіївка, Новоєгорівка, Стельмахівка, Терни, Торське та Зарічне. Також у районі населеного пункту Сватове ворог підірвав залізничний та автомобільний мостові переходи;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення, зокрема, в районах населених пунктів Роздолівка, Серебрянка, Білогорівка, Верхньокам'яне, Зайцеве, Червона Гора, Соледар. Крім того, окупанти замінували місцевість у районі Берестового;
  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстріляно райони населених пунктів Авдіївка, Кам'янка, Водяне, Першотравневе, Піски, Красногорівка та Мар'їнка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках вогневої поразки зазнали понад 20 населених пунктів. Зокрема, Вугледар, Новопіль, Шахтарське, Малі Щербаки, Велика Новосілка, Малинівка та Мала Токмачка.

На Південнобузькому напрямку зафіксовано ворожі обстріли до районів понад 25 населених пунктів уздовж усієї лінії зіткнення. Неподалік Дудчан ворог залучив ударний БПЛА. Загалом окупанти здійснили до 30 вильотів БПЛА з метою ведення повітряної розвідки.

Критична ситуація складається в 127-му стрілецькому полку так званого 1-го армійського корпусу. Сформований нашвидкуруч полк, рішенням командувача 49-ої армії, був одразу перекинутий на першу лінію бойового зіткнення в Херсонській та Миколаївській областях.

Родичі мобілізованих військовослужбовців підготували звернення до правоохоронних органів РФ про значні втрати та бездіяльність військового командування. У підрозділах тривали перебої з водою та продовольством. Військовослужбовці, у найкращому разі, екіпіровані засобами захисту старого зразка, що призводить до численних втрат.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Озарянівка, Кам'янка, Первомайське і Невельське.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 24 ударів. Підтверджено поразку 20 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 4 зенітних ракетних комплекси противника. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони за попередню добу збили 1 літак ворога Су-25, 3 БПЛА та 3 ракети Х-59.

Раніше повідомлялось, що на півдні та сході України окупаційна влада евакуювала свої родини через побоювання наступу українських військових.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
У Херсоні засудили чоловіка за зґвалтування падчерки
27 квітня 2024, 06:34
Придавив спиляний ясень: на Запоріжжі під час незаконної вирубки дерев загинув чоловік
27 квітня 2024, 03:42
На Полтавщині суд визнав ухилянтом сімейного лікаря: проігнорував "бойову” повістку
27 квітня 2024, 01:14
На Житомирщині потяг на смерть збив 33-річну жінку
27 квітня 2024, 00:11
Найбільший пакет військової допомоги від США на 6 млрд доларів: що отримають ЗСУ
26 квітня 2024, 22:24
СБУ відреагувала на заяву представників Білорусі про удари по лікарнях Києва
26 квітня 2024, 21:25
ДТП у Броварах: відео моменту збиття людей та коментар поліції
26 квітня 2024, 21:10
Голова Броварської РДА, який пʼяним збив людей на переході, буде звільнений, – ОВА
26 квітня 2024, 20:29
У Броварах п’яний голова РДА збив натовп людей
26 квітня 2024, 20:10
Росіяни активно штурмують на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, – Генштаб
26 квітня 2024, 19:58