UA | RU
15 січня 2024, 20:45

Справа криворізького наркокартелю "Двадцятівські": судитимуть 14 членів банди

фото: поліція

14 учасників двох відокремлених підрозділів наркокартелю «Двадцятівські» потраплять під суд за збут наркотиків та шахрайство. На цьому вони щомісяця заробляли понад два мільйони гривень

Про це повідомили Нацполіція та прокуратура Дніпропетровської області, передає RegioNews.

Слідчі встановили, що відокремленим підрозділом "Двадцятівських" керували брати з Кривого Рогу. Вони розподілили між собою обов’язки: один відповідав за збут наркотиків на території міста, інший — за фішингову схему.

Так, зловмисники масово розсилали СМС під виглядом соцвиплат від "єПідтримки" з інформацією про можливість отримання допомоги від держави для внутрішньо переміщених осіб, вказуючи посилання на фейкові сайти банківських установ. Так фігуранти отримували коди доступу до банківських рахунків потерпілих та відбирали в них кошти.

Лабораторію для вирощування конопель наркоділки облаштували в орендованому приміщенні. Вони фасували готову продукцію та передавали збувачам, а ті — розповсюджували наркотики на території Кривого Рогу. Продавали невеликими партіями виключно з рук у руки та за готівку.

Про результати протиправної діяльності учасники відокремленого "крила" звітували перед організаторами. За даними поліції, на збуті наркотиків та шахрайській схемі учасники угруповань щомісяця заробляли понад два мільйони гривень.

Наразі прокурори скерували до суду обвинувальні акти щодо 14 учасників двох злочинних організацій, які у складі "Двадцятівських" займались шахрайством та незаконним виготовленням, зберіганням, перевезенням із метою збуту та збутом наркотичних засобів (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України).

Правоохоронці провели понад 30 обшуків на території Кривого Рогу та Одеської області, під час яких вилучили мобільні телефони, десятки сім-карток, комп’ютерну техніку, банківські картки, канабіс загальною вагою понад 5 кг, електронні ваги, зброю, набої, грошові кошти, автомобілі.

За клопотанням прокурорів арештовано та передано в управління АРМА 2,6 млн гривень, вилучених під час обшуків. Наразі обвинувачені перебувають під вартою, на їхнє нерухоме та рухоме майно накладено арешт.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2023 року понад 1200 правоохоронців провели масштабну спецоперацію та затримали учасників злочинної організації "Двадцятівські". Ринок збуту її наркотиків охоплював майже всі регіони України, а прибуток становив мільйон доларів щомісяця.

За даними слідства, мережа наркокартелю складалася з трьох злочинних організацій та шести організованих груп. Представники відокремлених ланок майже не контактували один з одним, через це окремо затримані не мали інформацію про діяльність усього наркокартелю. Під час першого етапу вдалося затримати 37 учасників злочинної спільноти, потім — ще 10.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...