UA | RU
24 березня 2023, 15:55

Нічна атака рф: ворог застосував ракети, "Shahed" та керовані авіабомби

В ніч на п'ятницю, 24 березня, війська рф атакували Україну ракетами, авіаційними керованими бомбами та дронами "Shahed". Зокрема, окупанти здійснили пуски 11 керованих авіабомб та однієї ракети по території Сумської області. Кривий Ріг зазнав удару дронами
В ніч на п'ятницю, 24 березня, війська рф атакували Україну ракетами, авіаційними керованими бомбами та дронами "Shahed". Зокрема, окупанти здійснили пуски 11 керованих авіабомб та однієї ракети по території Сумської області. Кривий Ріг зазнав удару дронами
Фото: Facebook

Атаки росіян розпочались 23 березня близько 21:30, коли окупанти випустили по Одеській області дві ракети Х-59. Як відомо, вони були збиті силами ППО. Вже згодом загарбники продовжили атаки з півночі, пише RegioNews.

Звідки війська рф запускали дрони та авіабомби

Російські війська вночі запускали "Шахеди" з північно-східного напрямку. Ворог завдав ударів авіабомбами авіацією, яка злетіла з аеродромів Морозовськ (Ростовська область) і Ахтубінськ (Астраханська область).

Вказано, що в ніч на 24 березня противник атакував Україну ударними безпілотниками Shahed-136/131 (дрони атакували Сумську область і Кривий ріг) та керованими авіаційними бомбами.

"Пуски "Шахедів" здійснювались з північно-східного напрямку. Тактична авіація ворога була піднята із двох російських аеродромів Морозовськ та Ахтубінськ. Десять винищувачів Су-35 здійснили пуски 11 керованих авіабомб", - йдеться в повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

Також окупаційні війська здійснили пуск однієї ракети Х-31П по Сумській області.

Атака авіабомбами Сумщини

З півночі 10 російських літаків Су-35 атакували Сумську область керованими авіаційними бомбами, повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Тактична авіація рф була піднята із двох російських аеродромів - Морозовськ та Ахтубінськ.

"Десять винищувачів Су-35 здійснили пуски 11 керованих авіабомб та однієї ракети Х-31П по Сумській області", - йдеться у повідомленні.

Водночас у Сумській обласній військовій адміністрації повідомили про масований обстріл з різних видів зброї території Білопільської, Ворожбянської, Річківської, Миколаївської та Новослобідської селищних громад.

Внаслідок масованих атак рф у Білопільській громаді двоє осіб загинули. Ще дев'ять мирних жителів отримали поранення.

Місто Білопілля війська рф атакували з авіації, реактивних систем залпового вогню "Град" (зафіксували 80 "прильотів") та із ствольної артилерії (20 "прильотів"). Внаслідок обстрілу загинули дві людини, ще дев'ять зазнали поранень. Зруйновано адміністративну будівлю, будівлю школи, житловий будинок; пошкоджені багатоквартирні та приватні будинки, гуртожиток, йдеться у повідомленні Сумської ОВА.

У поліції Сумської області додали, що один із загиблих під час обстрілу міста - 37-річний старший лейтенант поліції Вадим Листопад.

"Сьогодні опівночі внаслідок ворожого обстрілу м. Білопілля загинув 37-річний старший інспектор сектору реагування патрульної поліції лейтенант поліції Вадим Листопад. Загиблий поліцейський був світлою та гідною людиною, відповідальним та професійним працівником. Без батька залишилось двоє дітей", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у Ворожбі внаслідок обстрілу з РСЗВ поранень зазнала одна людина. Село Вири Річківської громади зазнало авіаційного удару та атаки бойовим дроном. Внаслідок удару пошкоджено дитячий садок, адміністративну будівлю, зруйновано будівлю школи.

У селі Річки внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено приватні будинки, адміністративну будівлю та будівлю гімназії. У Миколаївській селищній громаді атаки авіацією зазнала агрофірма - пошкоджено виробничі приміщення та сільськогосподарську техніку. Крім того, під вогнем рф опинилася Новослобідська громада - там атака минулася без наслідків, повідомили в ОВА.

Росіяни атакували дронами Кривий Ріг

Вночі 24 березня російські окупанти знову атакували Україну іранськими дронами-камікадзе. Війська рф атакували бойовими дронами північ країни та Кривий Ріг. Зокрема, у Кривому Розі зафіксували п'ять прильотів, один БПЛА був збитий. Внаслідок атаки загиблих і постраждалих немає. Про це повідомили голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук та начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Так, російські окупанти скерували на Кривий Ріг шість дронів-камікадзе. Один дрон було збито військовими повітряного командування "Схід”, інші п’ять – влучили у цілі.

"На щастя – без жертв, наслідки удару з‘ясовуються”, – повідомив Лукашук.

В інших районах Дніпропетровщини ніч минула спокійно. Попри те, що майже 8 годин тривала повітряна тривога на Нікопольщині, ворожих обстрілів не зафіксовано.

"Наразі ситуація контрольована у всіх громадах. Кордони регіону під надійним захистом наших Сил оборони”, – резюмував голова ДОР.

Своєю чергою Олександр Вілкул також повідомив, що у місті було влучання п’яти із шести запущених дронів.

"Завдяки роботі системи ППО 1 ворожий БПЛА був збитий. Але є влучання 5 дронів. Слава Богу, без втрат”, – зауважив він.

Вілкул додав, що вся важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні та медичні установи у місті працюють стабільно.

"Для ліквідації наслідків ворожих ударів були задіяні всі оперативні та екстрені служби", - сказав він.

Вілкул також закликав місцевих мешканців не викладати у соцмережі наслідки влучань і додав, що на місці вже працюють всі відповідні служби.

Нагадаємо, що у ніч проти 22 березня армія росії вчергове атакувала дронами Київську область. Один з ворожих БпЛА влучив в об'єкт цивільної інфраструктури у Ржищеві. За інформацією ДСНС, внаслідок ворожої атаки було частково зруйновано четвертий та п'ятий поверхи двох гуртожитків та триповерховий навчальний корпус професійного ліцею з подальшим горінням. Вдень під вогнем опинилися житлові будинки у Запоріжжі

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Росіяни вдарили "Іскандером" по залізниці у Смілі на Черкащині
25 квітня 2024, 11:08
На Сумщині прикордонники відбили напад російської ДРГ
25 квітня 2024, 10:44
Митрополита Святогірської лаври взяли під варту
25 квітня 2024, 10:06
У Харкові частково відновили роботу зруйнованої телевежі
25 квітня 2024, 09:45
На Дніпропетровщині внаслідок російської атаки пошкоджений газопровід
25 квітня 2024, 09:20
У Німеччині відповіли, чи позбавлятимуть чоловіків з України статусу біженців
25 квітня 2024, 08:54
Українській бійці знищили ЗРК "Бук-М1", який готувався до пуску ракет
25 квітня 2024, 08:42
Окупанти обстріляли з артилерії громаду на Миколаївщині: наслідки
25 квітня 2024, 08:30
Росіяни атакували Черкащину: пошкоджений об'єкт інфраструктури, є постраждалі
25 квітня 2024, 08:22
За добу – 104 боєзіткнення: дані Генштабу про ситуацію на фронті та втрати окупантів
25 квітня 2024, 08:09