UA | RU
07 лютого 2023, 20:00

Голови областей та керівники силових відомств: Рада і Кабмін ухвалили низку кадрових рішень

Сьогодні відбулося пленарне засідання Верховної Ради, а також засідання уряду. Парламент та уряд ухвалили низку рішень щодо кадрових змін
Сьогодні відбулося пленарне засідання Верховної Ради, а також засідання уряду. Парламент та уряд ухвалили низку рішень щодо кадрових змін
фото: СБУ

Узгодження керівників областей

Кабінет міністрів погодив призначення трьох керівників військових адміністрацій у трьох областях. Ідеться про Дніпропетровську, Запорізьку та Херсонську області.

Узгоджено призначення

  • Сергія Лисака – головою Дніпропетровської ОВА;
  • Юрія Малашка – головою Запорізької ОВА;
  • Олександра Прокудіна (колишнього начальника поліції Херсонщини) – головою Херсонської ОВА.

Що про них відомо

Запорізька ОВА

Юрій Малашко був керівником ВДА Красногорівки на Донеччині. До цього виконував обов’язки голови Антитерористичного центру при СБУ.

Дніпропетровська ОВА

Сергій Лисак керував управлінням СБУ у Житомирській області з 2020 року, після того очолив СБУ в Дніпропетровській області.

25 березня 2022 року президент Володимир Зеленський присвоїв йому звання бригадного генерала — за проявлену професійність під час війни.

Херсонська ОВА

Олександр Прокудін з 2000 року працював у органах внутрішніх справ. З 2019 року до лютого 2022 року був начальником ГУ Нацполіції Херсонщини.

Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 6 лютого заявив, що невдовзі низка прикордонних та прифронтових областей отримають нових очільників. Ними стануть люди з військовим досвідом.

"Також посилюємо наші управлінські позиції. У низці регіонів — прикордонних особливо та прифронтових — призначаємо керівників із воєнним досвідом. Тих, хто може проявити себе найбільш ефективно в захисті від наявних зараз загроз", — заявив президент.

За словами Зеленського, він буде інформувати суспільство про кожне своє рішення щодо нових призначень.

Президент також додав, що таким чином країна буде поєднувати здобутий нашими людьми досвід захисту України з конкретною управлінською роботою на посадах у місцевій та центральній владах.

Зазначимо, раніше Дніпропетровською областю керував Валентин Резніченко, Запорізькою – Олександр Старух, а Херсонською – Ярослав Янушевич.

Призначення Василя Малюка головою СБУ

Верховна Рада призначила на посаду голови Служби безпеки України Василя Малюка. До цього час він тимчасово виконував обов’язки керівника спецслужби. За відповідне рішення проголосували 324 народних депутати. Парламент підтримав кандидатуру, внесену президентом Володимиром Зеленським.

Малюк зазначив, що усвідомлює рівень загроз, які постали перед нашою державою під час повномасштабної війни, та власну відповідальність на посаді очільника спецслужби.

Серед першочергових завдань: очищення Служби, боротьба з колаборантами, поплічниками ворога та зрадниками всіх рівнів. Це вимагає від спецслужби комплексного підходу – коли кожен напрям діяльності розвивається однаково якісно і рівномірно.

Василь Малюк розповів, що вже зроблено за цими напрямами за останні півроку. Зокрема, переформатування контррозвідки та військової контррозвідки, надскладні завдання, які виконують бійці Центру спецоперацій "А", результати роботи слідчих і кіберфахівців.

"Не можу сьогодні розкрити деталі усіх серйозних спецоперацій, де задіяні наші бійці, але вони присутні у найгарячіших точках війни. За неповний рік 6 із них нагороджені званням "Герой України". 4, на жаль, посмертно… Маємо понад 500 державних нагород. Більшість із них – ордени "За мужність" і "Богдана Хмельницького". Ці люди виконують надскладні і надважливі завдання", – наголосив Голова СБУ.

Варто зазначити, що президент України Володимир Зеленський 17 липня 2022 року усунув від виконання обов’язків голови Служби безпеки України Івана Баканова. Наступного дня голова держави поклав тимчасове виконання обов’язків керівника СБУ на першого заступника Василя Малюка. 19 липня Верховна Рада голосами звільнила Баканова.

Вчора, 6 лютого, Зеленський вніс до Верховної Ради подання про призначення Василя Малюка на посаду голови Служби безпеки України. Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту підтримати таке призначення.

Призначення Ігоря Клименка головою МВС

Сьогодні, 7 лютого, парламент України призначив Ігоря Клименка очільником Міністерства внутрішніх справ. "За" проголосував 321 народний депутат.

Під час свого виступу у Верховній Раді Ігор Клименко зазначив, що очолити Міністерство внутрішніх справ – це честь та водночас особиста відповідальність за утримання стабільності та керованості системи у цей складний для всієї країни період.

"Те, що система МВС, як хребет безпеки, вистояла у перші дні та місяці повномасштабного вторгнення та в подальшому лише зміцнювалася, а рівень довіри до неї за цей час безпрецедентно виріс – це беззаперечна заслуга Міністра Дениса Монастирського та членів його команди. І ціною щоденних зусиль та, на жаль, незворотних втрат ми продовжуємо забезпечувати правопорядок у державі та безпеку громадян", - сказав Ігор Клименко.

Заступники голови Мінрегіону

Уряд погодив призначення двох заступників міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

  • Бутенка Олександра Олександровича заступником Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України;
  • Деркача Сергія Анатолійовича заступником Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
У двох містах Росії спалили тепловози: що відомо
29 квітня 2024, 04:40
Росіяни продаватимуть квартири і будинки українців, які виїхали з ТОТ, – Федоров
29 квітня 2024, 03:20
Штурмують на мотоциклах: під Бахмутом Сили оборони знищили російську техніку
29 квітня 2024, 02:25
Модернізовані F-16 дадуть змогу знищувати російські Су-35, — експерт про перелом у війні
28 квітня 2024, 19:00
За тиждень РФ втратила понад 6500 солдат та майже 850 одиниць техніки
28 квітня 2024, 18:00
У ДТЕК повідомили, скільки разів РФ атакувала українські ТЕС
28 квітня 2024, 17:30
Українські розвідники знищили нову російську антидронову РЛС вартістю 100 тисяч доларів
28 квітня 2024, 16:52
У Запоріжжі росіяни атакували промисловий обʼєкт – ОВА
28 квітня 2024, 16:09
Ситуація загострилась: Сирський пояснив, що відбувається фронті
28 квітня 2024, 15:52
У Запорізькому цирку з висоти зірвалися неповнолітні гімнасти – поліція
28 квітня 2024, 15:29