UA | RU
09 січня 2023, 17:05

Бої за Соледар та Бахмут: українські військові тримають позиції

Однією з найгарячіших точок на Донбасі залишаються Соледар та Бахмут. Ситуація в цих районах залишається напруженою, щоб покращити результати, українське командування направило на ці ділянки фронту додаткові сили та засоби
Однією з найгарячіших точок на Донбасі залишаються Соледар та Бахмут. Ситуація в цих районах залишається напруженою, щоб покращити результати, українське командування направило на ці ділянки фронту додаткові сили та засоби
Фото: Facebook

Як повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий, окупанти сконцентрували більше своїх підрозділів на Бахмутському напрямку та системніше тиснуть на оборону українських військ, зокрема у Соледарі та Бахмуті, пише RegioNews.

За словами Череватого, Соледар вже давно є однією з найгарячіших точок Бахмутського фронту. Росіяни весь цей час за допомогою регулярних військ та групи "Вагнера" намагалися знайти слабке місце ЗСУ по всіх населених пунктах регіону та прорвати нашу оборону.

"Відтак зараз ворогу просто вдалося сконцентрувати більше своїх підрозділів і системніше тиснути на нашу оборону. Що вимагає від нас відповідних реагувань і кризового військового менеджменту", - сказав Череватий.

Він додав, що командувачі ЗСУ прийняли рішення посилити ділянку фронту у районі Соледара, аби втримати оборону. Тому на цей напрямок перекинуть додаткові сили та засоби.

"Наші Збройні сили, командування роблять все, щоб завдати максимальної шкоди ворогу в особовому складі та техніці. Та роблять все, щоб вирівняти тактичне положення і діяти згідно з тим, як вимагає оперативна обстановка. Деталі будуть, можливо трошки згодом...Соледар не знаходиться під контролем РФ", - зазначив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Очільник Донецької ОВА Павло Кириленко також зазначив, що навколо міста йдуть тяжкі бої. Українські сили вживають всіх заходів, але вдаватися до подробиць глава області не став.

"Тяжкі бої йдуть. Командування вживає максимальних заходів, щоб відновити ті положення, по яких частково ворог мав успіх. Точно знаємо, які заходи вживаються, які сили та хто долучається до цього", - розповів Кириленко.

Як повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, на деяких ділянках Донецької області українські військові просуваються вперед, а на деяких - наступають російські війська.

"Ми потроху, крок за кроком, просуваємось вперед. А на деяких ділянках – наступає ворог. Наступає не лише регулярна армія, але й приватні", - зазначила вона.

Ганна Маляр нагадала, що рф сконцентрувала там чималі зусилля для того, щоб вийти на кордони Донецької області або, принаймні, з пропагандистською метою захопити бодай якийсь населений пункт. Також вона зазначила, що зараз дуже важко у Соледарі.

"Велика частина нашої армії на сьогодні – це мобілізовані, тобто непрофесійні військові. І ми, як морально доросле суспільство повинні розуміти, що донедавна цивільні люди проходять надзвичайно складне як моральне, так і фізичне випробовування військовими реаліями війни. Всі люди різні, тому і випробовування проходять по-різному. Але все це заради нашої спільної високої мети – зберегти Україну і перемогти", - резюмувала заступниця міністра оборони.

На Бахмут і Соледар перекинуть додаткові підрозділи

У район Бахмута і Соледара на Донеччині перекинуть додаткові підрозділи для протистояння російським окупантам. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

"Бахмут тримається попри все. І хоча більша частина міста зруйнована російськими ударами, наші воїни відбивають там постійні спроби російських наступів. Соледар тримається. Хоча там іще більше руйнувань і дуже тяжко… Немає такого клаптика землі біля цих двох міст, на якому б не віддав своє життя окупант за божевільні ідеї господарів російського режиму. Це одне з найбільш кривавих місць на фронті”, – сказав глава держави.

Зеленський нагадав, що командувач напрямку генерал Олександр Сирський об’їхав війська, які обороняються на підступах до Бахмута і Соледара.

"Він відзначив бійців нагородами за стійкість. На місці організовував кроки, які необхідні для зміцнення нашої оборони. Зокрема, перекидання додаткових підрозділів. І посилення вогню по окупантах”, – наголосив президент.

"Треба розуміти, що всі наші позиції, всі наші дії в обороні взаємопов’язані, і від стійкості та ефективності дій у кожній точці фронту залежить стійкість та ефективність дій на фронті загалом”, – додав він.

Раніше українські десантники влучно поцілили по позиціях рф під Бахмутом.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що ЗСУ захопили позицію рашистів на Бахмутському напрямку.




18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
29 лютого 2024
"Дія" для військових: яким буде новий додаток "Армія+" та чи надсилатимуть там електронні повістки
У Міністерстві оборони анонсували запуск окремого додатку для військовослужбовців – "Армія+". Новинка буде дещо схожою на "Дію", але спочатку користуватися нею зможуть лише чинні військовослужбовці. R...
Ситуація на фронті та втрати росіян: інформація від Генштабу на 28 березня
28 березня 2024, 08:11
У Хмельницькій області підліток підірвав гранату в шафі
28 березня 2024, 01:32
У ДПСУ показали, як чоловіки заховалися в ящику для білизни, щоб потрапити до Молдови
28 березня 2024, 00:14
У Сумах створюють відділ мобілізації: працівники мерії видаватимуть повістки
27 березня 2024, 22:13
МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві: виявили низку проблем
27 березня 2024, 21:41
На Новопавлівському напрямку ворог 21 раз намагався прорвати оборону, — Генштаб
27 березня 2024, 21:12
Мобілізаційний вік не буде зменшуватись до 18 років, — Міноборони
27 березня 2024, 20:46
Росіяни скинули вибухівку з дронів на мешканців Херсонської області
27 березня 2024, 20:31
У Харкові внаслідок обстрілу постраждав тримісячний хлопчик
27 березня 2024, 20:02
На Одещині підрядні компанії вкрали майже 4 мільйони на відновленні енергосистеми
27 березня 2024, 19:44