UA | RU
25 жовтня 2022, 19:01

Деокупація Херсонщини триває: ЗСУ влучним пострілом знищили та поранили близько сотні "кадирівців"

В ніч на 25 жовтня Збройні сили України знищили базу кадирівців на окупованій частині Херсонської області. Переправившись на лівий берег Дніпра із Херсона, кадирівці розмістилися в одній із будівель, почали робити селфі та викладати у TikTok, завдяки чому повідомили на увесь світ своє місцезнаходження
В ніч на 25 жовтня Збройні сили України знищили базу кадирівців на окупованій частині Херсонської області. Переправившись на лівий берег Дніпра із Херсона, кадирівці розмістилися в одній із будівель, почали робити селфі та викладати у TikTok, завдяки чому повідомили на увесь світ своє місцезнаходження

Як повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань, в результаті прицільної роботи ЗСУ по місцезнаходженню окупантів, 40 осіб загинуло, а 60 зазнали поранень, пише RegioNews.

"Кадирівці заїхали на лівий берег і не обійшлось без селфі себе і своїх розміщень. Вночі їхню базу було знищено ЗСУ", - написав Хлань.

У включені на телеканалі Freedom депутат уточнив, що, переправившись на лівий берег Дніпра із Херсона, кадирівці розмістилися в одній із будівель і почали робити селфі та виставляти в соцмережах, показуючи, як вони відпочивають.

"Завдяки "ТікТок" вони самі сповістили про місце своєї дислокації. А нашим залишалося тільки їх відпрацювати. Повідомляють, що близько 40 кадирівців відправилися до Кобзона, а 60 тяжко поранені", - сказав Хлань.

Що характерно, після вдалої роботи ЗСУ, "кадирівці" виклали у соцмережі чергове відео. На кадрах видно, як група окупантів оговтується після обстрілів. Вони вилазять з-під завалів будівлі і обтрушуються.



Загибель кадирівських вояк підтверджують також і Telegram-канали з рф.

"Щодо обстрілу місцезнаходження полку "Ахмат" на Херсонському напрямку. Інформацію підтверджуємо. Загинуло 30 осіб, ранені - 60" , - заявляють пабліки окупантів та погрожують ЗСУ "кровною помстою".

Не залишився осторонь і очільник Чечні рамзан кадиров, який звинуватив ЗСУ в обстрілі регіонів рф. Так, на його думку, потрібно "стерти з землі українські міста".

"Ми відповідаємо слабо. Якщо прилетів снаряд у наш бік, у наш регіон, то треба стерти з землі міста, щоб було видно далекий горизонт, щоб розуміли, що не можна навіть подумати стріляти в наш бік", - сказав кадиров.

У свою чергу, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов порадив у Twitter так званим "кадирівцям" піти з України та боротися за незалежність Ічкерії, поки рф не знищила її.

"Поки не пізно, йдіть з України й воюйте за Незалежність Ічкерії - це краща гарантія, щоб Росія вдруге не стерла з землі місто Джохар (Грозний). Якщо не знищити РФ, вони повернуться, аби знову вбивати чеченських жінок і дітей. Ви ж не забули..." - написав він.

Таким чином, Данілов відповів кадирову, який звинуватив ЗСУ в обстрілі регіонів рф та заявив, що незадоволений "слабкими відповідями".

Нагадаємо, 18 жовтня Верховна Рада України ухвалила Заяву про визнання Чеченської Республіки Ічкерія тимчасово окупованою російською федерацією і засудження вчинення геноциду чеченського народу.

Постановою Верховна Рада України підтримує "прагнення чеченського народу до незалежності. Крім того, засуджує міжнародні злочини, вчинені Москвою проти чеченського народу, у тому числі, геноциду", - йдеться у пояснювальній записці.

У заяві нагадується, що після розпаду СРСР на території колишньої Чечено-Інгушської Автономної Радянської Соціалістичної Республіки з'явилася незалежна Чеченська Республіка Ічкерія.

У листопаді 1991 року Чеченська Республіка вийшла зі складу СРСР та проголосила свою незалежність на чолі з президентом Джохаром Дудаєвим. Вона не була визнана на міжнародному рівні. Ліквідована російською владою у 2000 році після її силового включення до російської федерації як Чеченської Республіки. У ході довготривалих воєн було вбито велику кількість мирних жителів.

Деокупація Херсонщини триває

За даними Генштабу, офіцерський склад російської армії переміщається на лівий берег Дніпра у Херсонській області, а місцевих жителів у примусовій формі "евакуюють" туди ж.

В Американському інституті вивчення війни вважають, що російська влада, ймовірно, створює інформаційні умови, щоб виправдати запланований відступ своїх військ і здачу значних територій Херсонської області ЗСУ.

Нагадаємо, наприкінці серпня розпочався контрнаступ ЗСУ. Зокрема армія України просунулася в Херсонській області. Станом на 24 жовтня на Херсонщині сили оборони Півдня звільнили понад 90 населених пунктів, в яких мешкають понад 12 тисяч осіб.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності