UA | RU
19 жовтня 2022, 16:51

Черговий удар росії по енергетичних об'єктах України. Скільки ракет досягло цілі

Вдень 19 жовтня російські війська здійснили черговий масований пуск ракет та дронів-камікадзе у бік українських міст, направлених в об'єкти критичної інфраструктури
Вдень 19 жовтня російські війська здійснили черговий масований пуск ракет та дронів-камікадзе у бік українських міст, направлених в об'єкти критичної інфраструктури
Фото: з відкритих джерел

За даними Повітряних сил ЗСУ, о 12:05 ворог атакував Україну з північно-східного напрямку стратегічною авіацією. З бомбардувальників-ракетоносців – Ту- 95 та Ту-160 випущено шість крилатих ракет Х-101/Х-555.

Одну ракету знищено винищувальною авіацією, одну зенітним-ракетним підрозділом у зоні відповідальності Повітряне командування "Центр" на Київщині та Вінниччині.

Ще дві ракети збито протиповітряною обороною Сухопутних військ на заході Чернігівщини.

Одночасно з ракетним обстрілом окупанти атакували безпілотниками-камікадзе Shahed-136 з північного напрямку, зокрема з території білорусі. Станом на 15:30 десять безпілотників боєприпасів було знищено протиповітряною обороною Повітряних Сил повітряного командування "Центр".

Після оголошення повітряної тривоги у низці областей України стало відомо, що росіяни завдали чергового удару по об'єктах критичної інфраструктури.

Згодом стало відомо, про обстріл ТЕС на Прикарпатті, роботу ППО у Києві та Київщині та "прильоти" у Вінницькій області.

Київ

Голова обласної військової адміністрації Олексій Кулеба ближче до 14:00 попередив про роботу засобів протиповітряної оборони та закликав мешканців не ігнорувати повітряну тривогу. Також стало відомо про проліт російських ракет у бік Київської області.

Після цього кілька вибухів пролунали у самому Києві. Їх чули мешканці району Троєщина на лівобережній частині столиці.

За словами мера Віталія Кличка, над Києвом засоби ППО збили декілька російських ракет.

Окрім того, на лівобережній частині місцями зникло електропостачання. Фахівці ДТЕК "Київські електромережі" вже працюють над відновленням. Енергетики проводять обстеження, щойно причини буде з'ясовано, споживачів зорієнтують щодо часу відновлення подачі світла.

Вінницька область

Голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов повідомив, що окупанти вдарили ракетами й по його регіону, а також попередив про роботу ППО. Станом на зараз відомо про влучання в енергетичний об'єкт.

"Знову ворог б'є по енергетичних об'єктах. Є влучення і по Вінницької області. Рятувальні служби працюють на місці", - зазначив Борзов.

Чернігівська область

Над Чернігівською областю сили протиповітряної оборони знищили як мінімум дві російські ракети. За даними оперативного командування "Північ", це сталося в районі населеного пункту Кіпті.

Було опубліковано фото уламків збитих ракет.

У самому Чернігові було зафіксовано вибух іранського безпілотника.

Івано-Франківська область

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук повідомила про влучання ракети по Бурштинській ТЕС.

"Ворог атакує об’єкти критичної інфраструктури. На жаль, сьогодні наша область знову зазнала ракетних обстрілів. Маємо влучання по Бурштинській ТЕС внаслідок якого виникла пожежа. Всі служби працюють, рятувальники на місці. Жертв немає. Вкотре прошу реагувати на повітряні тривоги”, - розповіла вона.

Світлана Онищук також повідомила про перекриття дороги біля Бурштинської ТЕС – організовано об’їзд навколишніми селами.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики