UA | RU
20 вересня 2022, 16:15

В кремлі вирішили терміново провести псевдореферендуми на окупованих територіях

Окупаційні формування частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей оголосили дати проведення "референдуму" про входження до складу російської федерації. "Референдум" планують провести з 23 до 27 вересня
Окупаційні формування частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей оголосили дати проведення "референдуму" про входження до складу російської федерації. "Референдум" планують провести з 23 до 27 вересня
Фото: з відкритих джерел

Про це пише RegioNews з посиланням на пропагандистські ЗМІ.

Перший заступник глави "народної ради ЛНР" Дмитро Хорошилов заявив, що референдум про приєднання до росії пройде з 23 по 27 вересня. "Закон" про псевдореферендум вже підписав ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник.

Референдум у "ДНР" про приєднання до росії також призначено на 23-27 вересня. Ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявив, що вони проведуть свій "референдум" у той же період, що і "ЛНР".

Окупанти заявляють, що офіційні результати псевдоголосувань вони оприлюднять 28 або 29 вересня, "після чого "ДНР" і "ЛНР" зможуть направити офіційний запит на вступ до складу Росії". Голосування на референдумах буде як очним, так і заочним.

Крім того, повідомляється, що на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей росіяни мають намір також провести "референдуми" з 23 по 27 вересня.

Окупанти в Запорізькій області також захотіли проведення псевдореферендуму по приєднанню до Росії. Так зване "звернення" було направлене гауляйтеру Євгену Балицькому.

Так звана "Громадська рада" Херсонської області звернулася до "голови" регіону з ініціативою негайно провести "референдум" про визнання регіону суб'єктом рф.

Псевдореферендуми мають пройти з 23 по 27 вересня.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай пояснив, чому росіяни поспішають провести "референдум" на окупованих територіях. На його думку, ворог хоче закріпити адмінмежі захоплених ним територій по лінії фронту, поки вона не просунулася у невигідний для нього бік. Також, коли Україна звільнятиме свої території, росія завдяки цим "референдумам" зможе заявити про нібито напад України на території рф і провести загальну мобілізацію.

Також відомо, що 20 вересня держдума росії ввела в Кримінальний кодекс поняття "мобілізація" і "воєнний час", "збройний конфлікт", а також схвалила законопроєкт про відповідальність за дезертирство під час мобілізації, або у воєнний час

Згідно з ухваленими поправками, обтяжуючою обставиною у злочинах проти військової служби вважатимуть, якщо їх скоєно не тільки в умовах збройного конфлікту або військових дій, а й "у період мобілізації або воєнного стану, у воєнний час".

Держдума посилила відповідальність за:

  • невиконання військового наказу,
  • опір начальнику по військовій службі,
  • самовільне залишення місця служби, дезертирство,
  • ухилення від служби,
  • порушення правил служби,
  • втрату військового майна.

Держдума також ввела кримінальну відповідальність за добровільну здачу в полон (від 3 до 10 років) і за мародерство (до 15 років).

Згідно з поправками, якщо в період мобілізації або воєнного стану, у воєнний час військовий залишив частину на термін до 10 днів, йому загрожує до 5 років в'язниці. Якщо залишив частину на місяць – то 7 років ув'язнення, а якщо більше місяця – то 10 років.

У поправках підкреслюють, що призвані на військові збори росіяни, які перебувають у запасі, нестимуть кримінальну відповідальність за неявку або дезертирство нарівні з контрактниками і призовниками.

Також поправки передбачають до 3 років колонії за відмову від участі в бойових діях, а якщо вона спричинила тяжкі наслідки – до 10 років.

За знищення військового майна у воєнний час з необережності передбачено до 5 років ув’язнення.

Також депутати ввели кримінальну відповідальність за повторне порушення умов контракту за держоборонзамовленням – від 4 до 8 років колонії, а якщо не виконано завдання або збиток становив щонайменше 5 млн рублів – на термін від 5 до 10 років.

Крім того, ввели кримінальну відповідальність за повторну відмову від укладання контракту за держоборонзамовленням (від 4 до 8 років).

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Українського міністра викрили на заволодінні державною землею на сотні мільйонів гривень
23 квітня 2024, 09:21
На Миколаївщині через уламки ворожого дрона загорівся торгівельний павільйон
23 квітня 2024, 09:05
В Одесі через нічну атаку "Шахедів" пошкоджені будинки: 9 поранених
23 квітня 2024, 08:44
Росіяни атакували дронами Київ: всі ворожі цілі були знищені
23 квітня 2024, 08:31
Нічна атака по Україні: сили ППО збили майже усі "Шахеди"
23 квітня 2024, 08:23
Ситуація на фронті та втрати окупантів: інформація від Генштабу ЗСУ на 23 квітня
23 квітня 2024, 08:16
Усі консульства України припиняють надання послуг чоловікам призовного віку, – документ
23 квітня 2024, 08:06
Прикордонники знищили російські позиції в Серебрянському лісі
23 квітня 2024, 06:13
Росіяни вдарили ракетами по Харківському району: що відомо
23 квітня 2024, 00:18
На Прикарпатті засудили чоловіка за зґвалтування 14-річної племінниці
23 квітня 2024, 00:06