UA | RU
16 вересня 2022, 16:44

Операція "Ліквідація": як за день вдалося знищити одразу кількох колаборантів

Сьогоднішній день видався доволі урожайним на ліквідованих зрадників. Партизани вдало знищили та не на жарт налякали колаборантів в окупованих Бердянську, Луганську та Херсоні
Сьогоднішній день видався доволі урожайним на ліквідованих зрадників. Партизани вдало знищили та не на жарт налякали колаборантів в окупованих Бердянську, Луганську та Херсоні
Фото з відкритих джерел

Ліквідація подружжя колаборантів в Бердянську

У окупованому росіянами Бердянську 16 вересня були ліквідовані Олег і Людмила Бойко. Вони займали високі посади у окупаційній адміністрації. Про знищення колаборантського подружжя повідомив у Telegram інший гауляйтер, "член головної ради" окупаційної "адміністрації" захоплених районів Запорізької області Володимир Рогов.

В окупованому Бердянську ліквідований один із гауляйтерів: деталі

За інформацією окупантів, колаборант-високопосадовець був ліквідований на території мікрорайону Колонія у Бердянську, біля власного гаража. Разом із ним була знищена його дружина, яка також співпрацювала із російськими окупантами.

Керівник окупаційної "адміністрації" Запорізької області Євген Балицький підтвердив факт знищення колаборантів, зазначивши, що ліквідація відбулася уночі.

Ким було подружжя знищених колаборантів

Олег Бойко займав у окупаційній "адміністрації" Бердянська посаду "заступника голови військово-цивільної адміністрації". Він відповідав за роботу житлово-комунального господарства.

Людмила Бойко очолювала окупаційну "територіальну виборчу комісію" Бердянська. Вона відповідала за проведення майбутнього "референдуму" про приєднання міста до Російської Федерації.

Знищення "генерального прокурора "ЛНР"

Також 16 вересня під час вибуху в окупованому Луганську загинув один із головних колаборантів. Загиблий обіймав посаду "генерального прокурора "ЛНР".

Про ліквідацію "генпрокурора "ЛНР" Сергія Горенка проінформувало прокремлівське інформаційне агенство "РИА Новости".

Вибух в Луганську: Що відомо про загиблого "генпрокурора "ЛНР"

Інформацію медіапропагандистам підтвердив інший колаборант, "помічник міністра внутрішніх справ "ЛНР".

За інформацією, отриманою виданням "Интерфакс" в екстрених службах Луганська, у кабінеті Горенка стався вибух. "Генпрокурор "ЛНР" помер на місці інциденту.

Ким був загиблий "генпрокурор "ЛНР"

Сергій Горенко народився 1982 року у Свердловську Луганської області. У 2003 році закінчив Луганську академію внутрішніх справ МВС імені 10-річчя незалежності України. У 2006 році закінчив Луганський державний університет внутрішніх справ.

Працював у правоохоронних структурах Луганщини. На 2014 рік обіймав посаду начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності ГУМВС у Луганській області. Після захоплення влади російськими окупантами, зрадив присязі й перейшов на службу в "ЛНР".

Там він обійняв посаду "виконувача обов’язки першого заступника генпрокурора "ЛНР". З 22 листопада 2019 року — "генпрокурор "Луганської народної республіки".

Вибухи в Херсоні

Крім цього, 16 вересня у Херсоні поряд з будівлею окупаційної адміністрації пролунали вибухи. Російські ЗМІ повідомляють про обстріл, нібито поряд із будівлею адміністрації впали не менше п'яти ракет.

Заступник голови окупаційної адміністрації Кирило Стрємоусов повідомив, що нібито українська ракета потрапила безпосередньо до будівлі адміністрації Херсонської області. Він каже, що снаряд влучив в його кабінет. Стрємоусов не постраждав.

Херсонське видання "Мост" повідомило про те, що внаслідок вибуху поранено колаборантку Аллу Бархатнову. Російські пропагандисти раніше писали, що внаслідок удару по суду в Херсоні поранення дістала "начальниця" так званого департаменту праці окупаційної адміністрації (а її водій загинув). За даними "Моста", цю "посаду" від окупантів дістала саме Бархатнова.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38
Укрзалізниця змінила графік руху низки поїздів через ракетні удари Росії
25 квітня 2024, 20:16
Удар по залізничному вокзалу у Балаклії: з'явилися фото з місця прильоту
25 квітня 2024, 19:53
Корупційна справа Гринкевичів: оприлюднено перелік арештованого майна
25 квітня 2024, 19:44
Росія вбиває цивільних на Донеччині: 5 людей загинули, ще 8 постраждали
25 квітня 2024, 19:21
Керівникам шахти на Львівщині оголосили про підозру у торгівлі людьми
25 квітня 2024, 19:16
По Балаклії окупанти вдарили ракетою, 7 постраждалих перебували у вагонах
25 квітня 2024, 18:44