UA | RU
06 вересня 2022, 18:51

На війну за паспорт: в Мелітополі окупанти планують видавати повістки українцям, які отримали паспорт рф

В тимчасово окупованому Мелітополі росіяни готуються до мобілізації місцевих чоловіків. Видавати повістки хочуть одразу після отримання паспорта рф
В тимчасово окупованому Мелітополі росіяни готуються до мобілізації місцевих чоловіків. Видавати повістки хочуть одразу після отримання паспорта рф
Фото: з відкритих джерел

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на сторінку Мелітопольського міського голови Івана Федорова.

За словами Федорова, ситуація з видачею російських паспортів починає ускладнюватись. Місцевим мешканцям починають погрожувати та це більшою мірою стосується пенсіонерів. Також родини, які вимушені віддавати своїх дітей до місцевих шкіл, мають надавати про себе повну інформацію. Якщо дитина виховується без батька, то окупанти починають вишукувати його місцеперебування.

"Це робиться для того, аби всі чоловіки в окупації ставали на облік до місцевих "військкоматів", - пояснив Федоров.

Мер повідомив, що вже відомі випадки видачі повісток на мобілізацію після отримання російського паспорта у Мелітополі.

Нагадаємо, 4 вересня Центр протидії дезінформації повідомив, що в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області росіяни почали видавати місцевим мешканцям повістки на війну в Україні.

"В тимчасово окупованому Мелітополі місцевим жителям рашисти почали видавати повістки і примушують воювати за РФ", - йдеться у повідомленні.

Також радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що у тимчасово захоплених російськими військами Мангуському районі та Маріуполі загарбники проведуть свою мобілізацію протягом вересня.

У квітні в Генштабі ЗСУ повідомляли, що на окупованій території Херсонщини росіяни оголосили мобілізацію чоловіків, а також планують так званий "референдум" і "перепис населення".

Також із самого початку повномасштабного вторгнення окупанти проводять мобілізацію на захоплених раніше територіях Луганщини та Донеччини.

Так, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомляв, що на Луганщині лишилося мало чоловіків призовного віку, тому на передову відправляють навіть студентів та літніх людей. За його словами, окупанти викликають вчителів з відпусток, щоб вручити їм повістки, а також вимагають списки робітників чоловічої статі на підприємствах.

Крім того, у Луганській області російські окупанти посилили примусову мобілізацію. Вони хочуть відправити на вірну смерть 10 тисяч чоловіків. В окупованій області чоловіки майже зникли. Зокрема, після того, як біля дитсадка мобілізували батька-одинака, практично залишивши дитину сиротою.

У Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій радять чоловікам, яких хочуть мобілізувати росіяни на тимчасово окупованих територіях, всіляко уникати отримання повістки, а в разі незаконного призову здаватися в полон ЗСУ.

У міністерстві констатували, що російські окупанти на ТОТ "полюють" на чоловіків призовного віку й силоміць доставляють до "військкоматів". Забороняють покидати територію регіону.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Дві чиновниці, які вивели мільйони гривень з рахунків КП під час окупації Херсона, постануть перед судом
03 травня 2024, 16:28
Направив лист спецпоштою Генштабу: чи справді Сирський подав прохання про відставку
03 травня 2024, 16:17
Як на Харківщині вимикатимуть світло на Великдень
03 травня 2024, 15:51
Росіяни вбили трьох жителів Донеччини
03 травня 2024, 15:50
Масовані штурми та понад 250 БпЛА-розвідників: як росіяни атакують на Запоріжжі та Херсонщині
03 травня 2024, 15:34
Столичний чиновник отримав підозру за розкрадання коштів на ремонті Південного мосту
03 травня 2024, 15:04
Філашкін представив нового очільника Костянтинівської МВА
03 травня 2024, 14:58
Авіаудар по Харкову: влада оприлюднила перші дані про постраждалих
03 травня 2024, 14:39
У Харкові "приліт" у житлову забудову: під завалами шукають людей
03 травня 2024, 14:27
На Київщині працюють сапери: де лунатимуть вибухи
03 травня 2024, 14:27