UA | RU
03 листопада 2023, 14:32

СБУ оголосила підозру мелітопольському бізнесменові, який виготовляє для окупантів "зуби дракона"

фото: СБУ

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру власнику будівельного холдингу у тимчасово захопленій частині Запорізької області, який виготовляє для росіян фортифікаційні споруди та ремонтує автошляхи

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає RegioNews.

"Мова йде про місцевого підприємця Ігоря Скоробогатька, який після початку повномасштабного вторгнення РФ підтримав російських загарбників та запропонував їм свою "допомогу" у війні проти України", - сказано в повідомленні.

Завдяки цьому в жовтні 2022 року бізнесмен отримав від загарбників масштабний "підряд" на виготовлення понад однієї тисячі протитанкових загороджень, відомих як "зуби дракона".

Такі пірамідальні бетонні перешкоди загарбники встановлюють уздовж власних ліній оборони, щоб стримати контрнаступ Збройних сил України на південному фронті.

Також за даними слідства, Скоробогатько входить до близького оточення гауляйтера Євгена Балицького, який сприяв його призначенню на "посаду" очільника захопленого "Мелітопольського асфальтобетонного заводу".

Як повідомили в Офісі генпрокурора, після захоплення заводу він за пропозицією ворога очолив його та став активно закликати працівників підприємства підтримати загарбників і співпрацювати з ними.

"На потужностях свого заводу влітку 2022 року він почав реконструкцію траси Мелітополь-Бердянськ. Це автосполучення окупанти використовують для перекидання особового складу та військової техніки по території регіону, а також до Криму та у зворотному напрямку", - ідеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово захопленій частині півдня України. Однак СБУ знає про його місця перебування та здійснює комплексні заходи для притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, раніше правоохоронці затримали мешканку Білозерського району Херсонської області, яка після захоплення регіону підтримала російських загарбників і працювала "головним бухгалтером" в окупаційних органах.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
У Раді працюють над захистом археологічних артефактів від "чорних археологів" та окупантів: Шуляк розповіла подробиці
16 травня 2024, 22:15
В "Укренерго" сказали, коли покращиться ситуація з відключеннями світла
16 травня 2024, 21:38
На кордоні з Польщею виявили мікроавтобус з "таємним пасажиром"
16 травня 2024, 20:52
По всій Україні 17 травня діятимуть погодинні відключення світла, – "Укренерго"
16 травня 2024, 20:13
Сили оборони зупинили просування ворога на Харківщині, у Вовчанську тривають бої, — Синєгубов
16 травня 2024, 19:54
В Україні розширили географію населених пунктів, де можна купити нове житло за програмою єВідновлення
16 травня 2024, 19:31
Удар КАБами по Степногірську на Запоріжжі: прокурори показали наслідки атаки
16 травня 2024, 19:13
Обстріл спального району Херсона: стало відомо про ще одного постраждалого
16 травня 2024, 18:27
Мобілізація автомобілів: уряд пропонує ставити на облік всі транспортні засоби бізнесу
16 травня 2024, 18:18
Голову ВЛК на Донеччині впіймали на хабарі — вимагав гроші від чоловіка з інвалідністю
16 травня 2024, 18:07