UA | RU
18 грудня 2023, 19:14

Підрив гранат у сільраді на Закарпатті: у лікарні перебувають 19 осіб

Фото: Facebook

Станом на 18 грудня в лікарні перебувають 19 осіб, які постраждали внаслідок теракту в Керецьках на Закарпатті, троє з них - у важкому стані

Як передає RegioNews, про це розповів директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОВА Анатолій Пшеничний у коментарі "Укрінформу".

"Після вибуху до закладів охорони здоров'я звернулися 23 людини. На сьогодні 19 людей знаходяться в Свалявській лікарні, кількох із них перевозять до спеціалізованих медзакладів для надання спеціалізованої допомоги", - сказав Пешеничний.

За його словами, троє осіб досі перебувають у стабільно важкому стані. Серед них і підривник. Чотирьох постраждалих сьогодні випишуть.

"Я хочу подякувати медикам, які спрацювали надзвичайно професійно. Завдяки цьому станом на сьогодні маємо одну жертву теракту - чоловік помер у лікарні. На жаль, через велику втрату крові (до 40-45%) в нього почалися безповоротні зміни в організмі, його не змогли врятувати", - поінформував Пшеничний.

Також він зазначив, що на сесії Керецьківської сільради був медик, який надав першу допомогу - ці дії допомогли зберегти життя багатьом людям.

За характером травм у всіх постраждалих діагностовано акубаротравми та уламкові пошкодження верхніх та нижніх кінцівок і тіла. У сімох осіб були пошкодження судин, всі прооперовані впродовж перших двох годин.

Раніше повідомлялось, що в будівлі Керецьківської сільської ради Мукачівського району депутат підірвав гранати під час сесії. Пізніше стало відомо, що внаслідок вибуху постраждали 26 людей. 6 з постраждалих у важкому стані.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності