UA | RU
25 лютого 2020, 17:26

На Закарпатті в сина екс-голови Конституційного суду проводять обшук

В Ужгороді силовики з Києва проводять обшуки в Андрія Стрижака та Михайла Чурила
В Ужгороді силовики з Києва проводять обшуки в Андрія Стрижака та Михайла Чурила

Як повідомляє RegioNews із посиланням на Закарпаття.онлайн, обшуки пов'язані з замахом на начальника управління УЗЕ Андрія Іванківа.

Департамент внутрішньої безпеки та Головне слідче управління прововодять обшуки в Андрія Стрижака, сина екс-голови Конституційного суду України, та Михайла Чурила. Працює столична група, місцеві правоохоронці майже не долучались до операції, повідомляє на своєму телеграм-каналі журналіст Віталій Глагола. .

"За моєю інформацією в ДВБ, обшуки пов‘язані із справою Данила і замаху на начальника управління УЗЕ Іванківа", - йдеться в дописі.

Дещо згодом журналст уточнив: окрім справи Іванківа, підставою для обшуків є також можливі махінації із лізинговими авто з-за кордону, що їх фігуранти обшуку, начебто, постачали в Україну за злочинною схемою.

"Автомобілі по підробних документах ставили на український облік. Як правило, це були автомобілі топ-класів, а клієнтами нерідко найвище керівництво МВС та СБУ. Клієнти не знали, що авто заїхали по схемі, і нерідко вони світились в базі Інтерполу і їх затримували на кордоні. Власне, це і стало основною причиною сьогоднішніх обшуків. Є інформація, що зараз Стрижака-молодшого допитують по справі автомобілів", - пише Глагола із посиланням на власні джерела.

11 липня в Ужгороді, на розі вулиць Осипенка та Загорської, невідомі обстріляли автомобіль начальника Управління захисту економіки Нацполіції України Андрія Іванківа. Внаслідок цих злочинних дій постраждала випадковий пішохід.

Згодом силами бійців відділу швидкого реагування ДВБ, бійців КОРДу та полку поліції особливого призначення, оперативників ДВБ та ДЗЕ, слідчих ГСУ в Ужгороді було проведено затримання 38-річного організатора та 25-річного виконавця замаху на вбивство правоохоронця.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності