UA | RU
28 листопада 2023, 12:32
Реклама

Який бурбон кращий: рейтинг марок американського віскі

Традиційний скотч виготовляється зі злакового (найчастіше — ячмінного) або солодового спирту. У США найпопулярнішою зерновою культурою є кукурудза, тому місцеві винокурні активно використовують її для приготування міцних напоїв. Кукурудзяне віскі називається бурбоном, водночас частка кукурудзи у вихідній сировині має бути не менше 51%. 

Має свої особливості й технологія приготування рідини, що підлягає перегонці: якщо в Шотландії практикують солодження, то за океаном — зброджування у воді попередньо подрібнених компонентів.

Виробляють бурбон понад 2000 дистиллерій, наявних практично у всіх штатах. Із цієї причини недосвідченому споживачеві не так просто вибрати гідний для дегустації напій. Пропонуємо вам ознайомитися з найкращими марками цього оригінального віскі.

Jack Daniel's

Найвпізнаваніший бренд. Хоча сам виробник іменує свій напій віскі, це класичний бурбон, що виготовляється в бурбонній столиці США, штаті Теннессі.

Кожна винокурня намагається внести в технологію виготовлення бурбона свої фішки. У Джек Деніелс це застосування в процесі дистиляції спеціального вугільного фільтра, виготовленого з місцевого різновиду клена. Мабуть, найкраща марка бурбона для першого знайомства.

Jim Beam

Якщо Джек Деніелс вважається найвпізнаванішим американським віскі, то пальму першості за обсягами продажів утримує саме Джим Бім. Виробник також використовує низку запатентованих технологій виробництва напою. Найвідомішою особливістю бурбона Джим Бім є застосування штаму дріжджів, що не змінювався з 1933 року (тоді в США було скасовано сумнозвісний сухий закон).

Віскі має насичений смак, характеризується стійким післясмаком і часто використовується як основа для коктейлів.

Buffalo Trace

Популярність і обсяги продажів не завжди є об'єктивними оцінками смаку напою. У цьому плані найкращим вважається бурбон Баффало Трейс, вироблений у Франкфурті (місто в Кентуккі, а не Німеччині).

Дивовижні смакові якості (м'якість, обтічність) напою зобов'язані місцевій воді. У США популярний 45-відсотковий бурбон, але в Україну постачають Buffalo Trace стандартної міцності, у чому можна переконатися, вивчивши каталог популярного маркету алкогольних штук MAUDAU.

Його можна рекомендувати поціновувачам американського віскі. Але й коштує цей бурбон недешево.

Evan Williams

Ще одна непогана марка для знайомства з бурбоном. На батьківщині рідко коли вибуває з ТОП-5 найбільш продаваних марок. Водночас багато експертів називають Evan Williams недооціненим віскі, що має неповторний смак. Технологія виготовлення тримається в таємниці, відомо тільки, що бочки компанія виготовляє самостійно.

Maker's Mark

Віскі з вишуканим смаком. Під час його виготовлення головним критерієм є не час витримки, а набуті органолептичні характеристики. Кожна бочка дозріває впродовж 6–8 років, проводячи половину часу на верхніх стелажах, де температура вища. Якби не вартість, Maker's Mark посів би більш високе місце в нашому рейтингу.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...