UA | RU
20 листопада 2023, 14:12

Суд заочно заарештував сина Олега Гладковського

Фото: tyzhden.ua

Вищий антикорупційний суд України ухвалив рішення про арешт Ігоря Гладковського, сина колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського у справі про розкрадання 13 млн гривень "Укрспецекспорту"

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає RegioNews.

Слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у справі щодо завдання ДК "Укрспецекспорт" (що входить до сфери управління державного концерну "Укроборонпром") збитків на майже 13 млн грн, а саме особі, близький родич якої обіймав посаду в Раді національної безпеки і оборони України.

Суд задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав указаній особі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

Нагадаємо, 6 жовтня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) заочно оголосили про підозру Ігоря Гладковського та колишнього генерального директора "Укрспецекспорту" Павла Букіна.

За результатами розслідування, Павло Букін, який керував "Укрспецекспортом", уклав договір з компанією, яка перебуває під контролем Гладковського, на купівлю авіаційного радіоелектронного обладнання за завищеною ціною – близько 450 тисяч доларів, що у сім разів перевищує реальну вартість товару.

У лютому 2019 року журналісти проєкту "Наші гроші” опублікували розслідування, в якому говориться, що Ігор Гладковський - син колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності