UA | RU
29 березня 2023, 19:04

ЗСУ знищили російський бомбардувальник та відбили майже 50 ворожих атак, — Генштаб

Фото: з відкритих джерел

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також, підрозділи Повітряних Сил Збройних Сил України знищили російський бомбардувальник Су-24М

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ, повідомляє RegioNews.

Так, зазначається, що протягом 29 березня росіяни завдали одного ракетного та 16 авіаційних ударів, здійснили 4 обстріли з РСЗВ. Зокрема, через авіаційний удар по інфраструктурі Берислава отримали поранення цивільні люди, також пошкоджено приватні будинки та об’єкти цивільної інфраструктури.

Окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут, Авдіївка, Мар’їнка та Білогорівка. Підрозділи Сил оборони України відбили 48 атак противника на зазначених напрямках.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках суттєвих змін немає, ознак формувань наступальних угруповань противника не зафіксовано. Загарбники продовжують зберігати військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей. Протягом середи росіяни обстріляли райони населених пунктів Чернацьке, Есмань, Кучерівка, Білопілля, Волфине та Басівка Сумської області, а також райони населених пунктів Тимофіївка, Ветеринарне, Глибоке, Піщане, Гатище, Вовчанськ і Бочкове у Харківській області.
  • На Лиманському напрямку протягом доби окупанти вели безуспішні наступальні дії в районі Виїмки. Під артилерійські обстріли потрапили райони населених пунктів на Куп’янському та Лиманському напрямках. Серед них - Колодязне, Дворічна, Западне, Петропавлівка, Куп’янськ, Кислівка та Кам’янка Харківської області; Стельмахівка, Невське, Кузьмине і Білогорівка Луганської області, а також Колодязі, Спірне та Сіверськ у Донецькій області.
  • На Бахмутському напрямку загарбники продовжують штурмові дії міста Бахмут та мають частковий успіх. При цьому українські військові мужньо тримають місто та відбивають численні ворожі атаки. Протягом доби росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки Донецької області. Обстріляли Міньківку, Оріхово-Василівку, Бахмут, Часів Яр та Торецьк Донецької області.
  • На Авдіївському та Мар’їнському напрямках окупанти вели наступальні дії в напрямку населених пунктів Новокалинове, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Мар'їнка, однак успіху не мали. Обстрілювали населені пункти, зокрема: Новокалинове, Авдіївка, Водяне, Карлівка, Красногорівка, Мар'їнка, Георгіївка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку загарбники атакували райони населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка у Донецькій області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують вести обороні дії. Обстріляли населені пункти Времівка Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Староукраїнка і Чарівне, Запорізької області; Веселе, Берислав, Козацьке, Зеленівка, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та Херсон.

Наші ракетники та артилеристи також уразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки росіян, 1 склад боєприпасів та 2 склади пально-мастильних матеріалів противника.

Нагадаємо, росіяни обстріляли Харківщину. Під обстріл окупантів потрапили троє цивільних жінок.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...